پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 25
کد خبر: ۳۸۲۰۶۹
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۱
بالغ بر ۱۰ سال است که در رابطه با تشکیل کانون سهامداران حقیقی با وعده روبرو هستیم. عشقی مدعی است که اساسنامه کانون سهامداران حقیقی به صورت اولیه آماده شده، اگر کسانی درخواست بدهند که کانون سهامداران حقیقی تشکیل شود آن را بررسی می‌کنیم و اساسنامه را بر روی سایت سازمان قرار می‌دهیم تا افراد اظهار نظر کنند. در رابطه با تشکیل کانون سهامداران حقیقی مشکلی وجود ندارد و از تشکیل کانون سهامداران حقیقی استقبال می‌کنیم. این‌ها وعده‌هایی است که در هر دوره در حال تکرار شدن است.
شعار سال: موضوع تشکیل کانون ها، به عنوان تشکل‌های صنفی در قانون اوراق بهادار آذر ۱۳۸۴ با عنوان تشکل‌های خودانتظام اندیشیده شد و مقرر شده بود با عنوان یک تشکل صنفی وظیفه حمایت از صنف خود را به عهده بگیرد، در عین حال تاسیس و راه اندازی کانون سهامداران حقیقی تاکنون به فرجامی نرسیده است. چندی پیش مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در برنامه «تهران ۲۰» به این موضوع پرداخت و گفت پیگیر راه‌اندازی تاسیس کانون سهامداران حقیقی هستیم تا هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد، اما همان‌طور که می‌دانید چندین رئیس سازمان بورس در چند سال اخیر تغییر کرده‌اند و هرکدام وعده‌هایی دادند که در نهایت بی‌نتیجه ماند و حالا باید دید باتوجه به حمایت‌های عشقی از این موضوع؛ چه زمانی کانون سهامداران حقیقی تشکیل خواهد شد و اینکه به دوران ریاست وی قد خواهد داد یا خیر!

در حال حاضر سه کانون در بازار سرمایه وجود دارد که البته کانون سهام عدالت هیچ فعالیتی ندارد و دو کانون دیگر هم هیچ تاثیری در بورس نداشته‌اند. در نتیجه اگر بنا باشد تشکیل چهارمین کانون مثل کانون‌های دیگر باشد، تاسیس آن بی‌فایده خواهد بود؛ بنابراین باید تشکیل کانون سهامداران حقیقی هدفمند باشد و از همه مهم‌تر افراد دارای صلاحیت، باسواد و دلسوز بازار سرمایه اعضای هیات‌مدیره این کانون شوند. چون همیشه در حق سهامداران حقیقی اجحاف شده و آن‌ها درخواست دارند که با تاسیس این کانون دردی دوا شود؛ نه اینکه فقط کانونی به وجود آید. به اعتقاد فعالان بازارسرمایه، به جای ایجاد یک نهاد جدید با مشکلات و بوروکراسی‌های سخت پس از تاسیس، متولیان تصمیم‌گیر در مرحله تدوین قانون و مقررات و مرحله نظارت به‌گونه‌ای تصمیم‌گیری کنند که منافع اشخاص حقیقی را در نظر بگیرند و اگر احساس می‌کنند توانایی تصمیم‌گیری مناسب و بجا را ندارند و نیازمند ارائه راهکار توسط این کانون هستند، از سمت‌های خود استعفا داده و زمینه را برای ورود افراد دلسوزی که از جنس بازار بوده و خواسته‌های بازار را به صورت حقیقی می‌دانند و به اجرا می‌گذارند، فراهم کنند. مدیران شایسته و لایقی در سازمان بورس و بدنه دولت بوده‌اند که باوجود پیگیری‌ها و خدمات مناسب، از کار برکنار شده و در برخی موارد افراد برای حفظ سمت‌های خود حقایق را بیان نکردند.

اما برخی دیگر معتقدند ایجاد کانون سهامداران حقیقی در بازار سرمایه، ضروری است؛ چراکه اکثر اصنافی که در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند، اعم از کارگزاران و شرکت‌های سرمایه گذاری، تشکلی دارند که از منافع آن‌ها حمایت می‌کند، اما درباره کانون سهامداران حقیقی به دلیل اینکه تضاد منافعی در برخی از حوزه‌ها با سایر ارکان بازار دارد، همواره مخالفت‌های سازمان یافته‌ای با تشکیل و راه اندازی آن وجود دارد. همچنین در حال حاضر نبود یک سازمان صنفی مردم‌نهاد در بازار سرمایه باعث سردرگمی سهامداران حقیقی در بازار سرمایه شده و گاهی مشاهده می‌شود که از سمت ناشران و سهامداران حقوقی در حق آن‌ها اجحاف شده است.
تعداد بازدید : 5

در طرف دیر این داستان، برخی از کارشناسان و فعالان حقیقی بازار بورس مدعی هستند که تا این لحظه ۳ مرتبه، درخواست مجوز تشکیل کانون سهامداران حقیقی به سازمان بورس ارسال شده (با هر بار تغییر ریاست سازمان بورس، درخواست جدیدی ارائه کرده ایم) و مذاکرات متعددی هم صورت گرفته که تا کنون منتج به صدور مجوز تشکیل کانون سهامداران حقیقی نشده است. سال ۱۳۹۰، برخی فعالان حقیقی بازار سرمایه به این نتیجه رسیدند که شاید بخشی از مشکلات سهامداران در این بازار ناشی از نبود صدایی واحد از سمت سهامداران حقیقی برای رسیدگی به خواسته‌های آنان است و از همان زمان پیگیر تشکیل چنین کانونی بودیم و سازمان بورس و اوراق بهادار به‌عنوان متولی بازار سرمایه و حامی سهامداران حقیقی بر اساس منشوری که وجود دارد، فعالیت می‌کند اما؛ با توجه به مشغله‌های متعدد سازمان بورس و اوراق بهادار، نمی‌توان انتظار داشت مشکلات سهامداران حقیقی به‌طور جامع و کامل پیگیری شود. به همین دلیل تلاش شد تا کانون سهامداران حقیقی (که البته سال ۸۳ مجوز فعالیتش داده‌شده بود) مجدداً راه‌اندازی شود و در آن مقطع زمانی سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد بر اساس ساختاری که سال ۱۳۸۳ وجود داشته، تحت هیچ شرایطی مجوز فعالیت مجدد این کانونی صادر نخواهد شد و اگر قصد تأسیس کانون سهامداران حقیقی را دارید، باید مجدداً پروسه اخذ مجوز طی شود.

اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین