پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۵۳۸
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۸
معاون برنامه ریزی سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهر تهران گفت: هزینه تعریف شده در بودجه برای سازمان آتش نشانی جوابگوی خدمات ارائه شده در فضای گسترده و پیچیده شهری نیست.

شعارسال: رضا نریمانی اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۴ قانون شهرداری ها ، انجام فعالیت و ماموریت امداد و نجات و اطفاء حریق جزو وظایف حاکمیتی است که از این بابت بر اساس عوارض شهرداری، برای این مهم هزینه می شود.

نریمانی افزود: با توسعه شهر ها و پیچیدگی امکانات و موضوعات شهری، امروز شاهد آن هستیم که انتظارات مردم از سازمان آتش نشانی فراتر از موضوعات ماده ۱۴ است.

وی در این باره توضیح داد :به طور مثال اگر یک شهروند در خانه گرفتار شود به جای تماس با کلید ساز به آتش نشانی زنگ می زند و یا اگر حیوان مزاحمی مشاهده شود باز هم این تماس با ۱۲۵برقرار می شود، به طوری که حتی اگرمردم از آویزان بودن یک میله یا داربست احساس خطر کنند باز هم با آتش نشانی تماس می گیرند و از این نیروی امدادی انتظار سرویس دهی دارند.

معاون برنامه ریزی سازمان آتش تشانی وخدمات ایمنی شهر تهران افزود: انجام عملیات در ساختمان های بلند مرتبه ، تونل ها و فضا های زیر سطحی، عملیات امداد و نجات دراین حوادث انسان ساز وغیر مترقبه همه از مواردی است که فراتر از ماموریت های ماده ۱۴ قرار دارد و امروز به جزو لاینفک وظایف سازمان آتش نشانی تبدیل شده است .

وی تصریح کرد: به طور حتم ارائه این خدمات هزینه های زیادی را در خصوص استهلاک و نگهداشت خودرو و تجهیزات دارد و این درحالی است که در بسیاری از حوادث نیروی انسانی نیز دچار سانحه شده با حوادث جانبی روبرو هستند از این رو در مقابل این هزینه ها عوارض عمومی کفاف نمی دهد.

نریمانی خاطر نشان کرد: سازمان آتش نشانی برای این که جوابگو شهروندان باشد و خدمات بیشتری انجام دهد نیازمند تعریف منابع مالی جدید است، چراکه انتظارات شهروندان برای خدمات دهی بالا رفته و این درحالی است که در بودجه سنواتی منابع مالی برای این میزان سرویس دهی در نظر گرفته نشده است در حالی که ضرورت ایجاد می کند، ایجاد درآمد پایدار برای آتش نشانی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وی یکی از نگرانی های امروز مدیریت سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی در شهر تهران را اماکن و مجموعه های پر تردد عنوان کرد و گفت: متاسفانه این مکان ها نا ایمن هستند و این فضا ها همچون انبارها ساختمانهای بلند مرتبه و مجتمع های تجاری یا خود در معرض خطر هستند یا به دلیل قرار گرفتن در کنار بافت مسکونی میتوانند محل خطرمی باشند.

وی افزود: سازمان آتش نشانی بازدید های زیادی را از این محل ها انجام داده در حالی که طبق ماده ۱۴، اگر حادثه ای اتفاق افتاد سازمان آنش نشانی درقبال آن مسئولیت دارد و هنوز برای پیشگیری حوزه ایمنی درشهر تکلیف قانونی مدون نشده است اما این سازمان برای حفظ ایمنی از اماکن بازدید به عمل می آورد و توسعه های لازم را در این خصوص بیان می کند.

وی تصریح کرد: البته این خلا قانونی به سازمان آتش نشانی محدود نمی شود بلکه در این رابطه در کل کشور قانونی نداریم وباید این موضوع از سوی وزارت کشور به مجلس برده شود تا برای آن قانون مصوب شود.

وی تصریح کرد: اگر تکالیف ومسئولیت ها مشخص باشد آن زمان دیگر مالکان و بهره برداران از اماکن در مقابل موضوع ایمنی مکلف خواهند بود و آتش نشانی موظف به بازدید می شود و در صورت خطر جانی می تواند اقدام به پلمپ و تعطیل کردن این اماکن پر خط کند.

وی افزود: در ماده ۶۷ قانون برنامه ۵ ساله دوم شهرداری۴ پیشنهاد در قالب لایحه در آمدی سازمان آتش نشانی مطرح شد که یکی از آنها مبنی بر افزایش پرداخت به سازمان از محل عوارض ایمنی که از عوارض ساخت وساز گرفته می شود از دو درصد به سه در صد افزایش می یابد.

نریمانی تصریح کرد: البته این افزایش درصدی برای ساختمان های بلند مرتبه وغیر مسکونی است و برای واحد های مسکونی زیر ۱۱ طبقه همان دو درصد اخذ می شود.

وی افزود: در کنار افزایش بهای عوارض خدمات ایمنی آتش نشانی ، موضوع دریافت سازمان آتش نشانی از محل بیمه ای آتش سوزی پسشنهاد شده بود که این موضوع در شورای شهر مصوب نشد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری مهر ، تاریخ انتشار خبر 26 مرداد 1395، کدمطلب: 3743373 ،www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین