پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۷۶۴۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۰
دبیر ستاد بازآفرینی شهر تهران گفت: انتظار ما از ۳۲ دستگاه مسئول در زمینه خدمات رسانی این است که تا قبل وقوع حادثه خدمات نوسازی و بهسازی را به محله های فرسوده ارائه دهند.

شعارسال: فتح الهی دبیر ستاد بازآفرینی شهر تهران در استودیو تیترامشب گفت: بعد از زلزله بم مجلس قانونی تصویب کرد که براساس آن 10 درصد از بافت های فرسوده توسط دولت و شهرداری نوسازی شوند براین اساس 32 دستگاه باید دست به دست هم می دادند تا روند نوسازی محله های فرسوده کامل شود.

او گفت: ما از مجلسی ها می خواهیم برای اجرای یک قانون مکانیزم نظارتی را هم درنظربگیرند، در مجموع ما در روستاها 13.7 درصد و در تهران 34 درصد از بافت های فرسوده را نوسازی و بهسازی کرده ایم. در استان ها، استانداران مسئول نوسازی بافت های فرسوده هستند و در تهران نیز سازمان نوسازی و شهرداری این مسئولیت را برعهده دارد، انتظار ما از مجلس و دولت این است که برنامه زمان بندی شده ای را در این راستا ارائه دهند.

فتح الهی افزود: در حادثه پلاسکو همه دستگاه ها پای کار آمدند، ما از دستگاه ها می خواهیم تا قبل حادثه خدمات قابل قبولی ارائه دهند و نه بعد از آن که عملا کار از کار گذشته است. در شهر تهران ما برای نوسازی تخفیف 100 درصد داشته ایم و شهرداری هم 9 درصد به یارانه دولتی کمک کرده، دولت باید سالانه 300 فقره تسهیلات می داد که این هدف محقق نشده است. ما 567 میلیارد تومان از بخش تخفیف عوارض از دولت طلب داریم که تا این لحظه دریافت نشده است.

او گفت: بسته تشویقی تهران بسته ویژه ای بوده، انشعابات آب و برق و گاز رایگان بود و در حقیقت شورا و شهرداری از جیب خود هزینه کرده اند. تجربیات موفق روستا باید در تهران تکرار شود، در تهران با وجود محدودیت منابع، شهرداری 9 درصد همپای دولت یارانه می دهد اما بانکها همکاری لازم را ندارند، این صراحت در مجلس هم دیده نمی شود که از نمایندگان می خواهیم همانطور که در روستاها صراحت دارند در تهران نیز همین صراحت را داشته باشند. 60 درصد از آسیب های اجتماعی در بافت های فرسوده واقع می شود، این گروه شغل مناسبی ندارند و عملا توانی هم برای نوسازی ملک خود ندارند.

رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس دیگر مهمان برنامه افزود: ما براساس آمار بیش از 60 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور داریم، جمعیتی نزدیک به 20 میلیون نفر در این بافت ها زندگی می کنند که 50 درصد در شهرها و 50 درصد دیگر در روستاها ساکن هستند.

او گفت: ما بیش از 5 میلیون واحد فرسوده در روستاها داریم که بیش از 50 درصد از آنها نیازمند نوسازی هستند زیرا در برابر حوادث مقاومت چندانی ندارند. ما در برنامه ششم توسعه موادی داریم که بسیاری از مشکلات ما در زمینه روستاها را حل و فصل می کنند.

او افزود: این تسهیلات از سوی دولت به روستائیان پرداخت می شود اما در شهرها مشکلات بیشتر است، امروز شهرداری ها نزدیک به 1100 میلیارد تومان از دولت می خواهند که این تاخیر در پرداخت موجب شده تا شهرداری از انگیزه کافی برای همکاری با دولت برخوردار نباشد، کسانی که در بافت های فرسوده زندگی می کنند اقشار کم درآمد هستند که نیازمند حمایت های جدی دولت اند.

او گفت: بسیاری از قوانین در کشورمان هستند که امکان اجرای آن وجود ندارد اگرچه مجلس نظارت خود را دارد اما دولت توانی برای اجرا ندارد، در بحث مسکن دولت اراده لازم را نداشته است، تسهیلات 18 درصد عملا توانی را برای جوانان باقی نمی گذارد تا از این تسهیلات استفاده کنند.

رضایی افزود: ما باید تا پایان برنامه ششم توسعه 30 درصد از روستاها را مقاوم سازی کنیم، ما در آستانه تنظیم بودجه 96 هستیم ولی متاسفانه برای شهرها حکم قابل قبولی نداریم. ساختمان پلاسکو جزو ساختمان های فرسوده نبوده و یک حادثه موجب ریزش آن شده اما ما ساختمان هایی داریم که کلا فرسوده هستند و سطح دسترسی ها برای ارائه خدمات در مواقع ضروری و اضطرار بسیار سخت و مشکل است.

او گفت: نوسازی ساختمان بر عهده مالک است و برای گروهی که توان لازم برای نوسازی را ندارند دولت باید فکری برای آنها بکند و بخش خصوصی را وارد این عرصه کند. برای احیای بافت فرسوده باید اراده قوی تر در بین همه ارگان ها و مردم بوجود بیاید.

عزیز الله مهدیان معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: در روستاها حدود 5 میلیون و 600 هزار واحد مسکونی داریم که 7 درصد آنها مقاوم اند و اکثرشان آسیب پذیرند.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به روند رو به رشد مقاوم سازی مسکن در روستاها گفت: در برنامه های اول و دوم توسعه همکاری بانک ها برای اعطای تسهیلات به شکل امروزی وجود نداشت اما از ابتدای برنامه چهارم توسعه در سال 1384 تسهیلات با کارمزد 5 درصد در روستاها توسط بانک ها تامین می شود و برنامه ریزی ها برای مقاوم سازی و بهسازی بافت های فرسوده در روستاها به طور کامل محقق شده است.

مهدیان با اشاره به مقاوم سازی 200 هزار مسکن در سال گفت: بیش از 2 میلیون مسکن روستایی در کشور بهسازی و مقاوم سازی شده اند و مطابق برنامه پیش رفتیم و تا پایان سال 1405 هم بناست 200 هزار واحد در سال تسهیلات داده شود.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به تسهیلات اعطایی از سوی دولت افزود: دولت و بانک ها در اعطای تسهیلات برای مسکن روستایی به خوبی عمل کرده اند و علت اینکه بانک ها رغبت دارند در این طرح مشارکت کنند این است که دولت مابه تفاوت سود را به آنها به موقع پرداخت می کند.

مهدیان گفت: برخی از روستاییان توان مالی کمتری دارند که دولت برای حل این مشکل منابع مشخصی را تامین کرده است و همچنین بنیاد مستضعفان، حساب 100 حضرت امام، بهزیستی هم کمک هایی را به طور بلاعوض به این روستاییان ارائه می کنند تا بتوانند از این تسهیلات برای مقاوم سازی و بهسازی واحدهای مسکونی شان بهره ببرند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از شبکه اطلاع رسانی دانا ، تاریخ انتشار خبر 4 بهمن 1395، کدمطلب: 1014700 ،www.dana.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۵
0
0
قیافه دبیر ستاد بازآفرینی به کار اجرایی نمی خوره. بنده خدا
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین