شعار سال: برای اثبات هر جرمی نیاز به اثبات ارکان سه گانه قانونی، مادی و معنوی (روانی) وجود دارد.متاسفانه دادگاههای مطبوعات ما بدون کمترین توجه و ورود موثر منجر به اثبات رکن معنوی وقوع جرم، رسانهها را محکوم میکنند. آقای قاضی القضات، لطفا بشنوید تا دیر نشده. شما که خوب میدانید رسانه، صدای مخالف نیست. حداکثر صدای رسانه، نقد است. کشور برای سرپا بودن و سرپا ماندن نیازمند نقد بوده و میدانیم که عمیقا به این اصل اعتقاد دارید. در دادگاههای مطبوعات کمترین توجهی به ورود موثر منجربه اثبات رکن معنوی اثبات جرم نمیشود. برای پرونده اخیرمان در دادگاه، برای ریاست محترم دادگاه توضیح دادیم، از اهمیت موضوع گفتیم، اما یا دست شان بسته است یا نمیخواهند بشنوند. دشمن شاد کن شده ایم آقای قاضی القضات. چاقو دارد دسته خودش را میبرد جناب رئیس.
مگر نه اینکه مقام معظم رهبری اعلام دغدغه کردند. گفتند مراقبت کنید که اهل زر و زور صدای مطبوعات و رسانهها را خفه نکنند. مقام معظم رهبری فرمودند حتی ممکن است جوان سالم و افشا کنندهای، بشکلی نادرست فریاد زده باشد، مراقبت کنید که او را به مسلخ نبرند و فاسد در این بین نگریزد.
نمیتوانیم و نمیخواهیم باور کنیم که آقای اژهای با سوابق موثر و تیز بینیهای قضایی و امنیتی، مطلع نباشند که برخی ناآگاهی ها چه بر سر رسانههای ارزشی و توسعهای کشور دارد میآورد؟ اما چراییها عدم اقدام و ورود موثر قاضی القضات را نمیفهمیم. ریاست محترم قوه قضائیه، رها کردن و کنار نهادن حوزه رسانه برای اهل و اصحاب آن ، کار چندان سختی نیست، اگر تکلیف شرعی مان برداشته شود، ما هم رها میکنیم. خدا برکت دهد لذت بازار را. نه ناتوان از اداره بازار هستیم و نه سودای کاسبی در عرصه رسانه را داریم. رسیدگی کنید آقای اژهای. رسیدگی کنید برادر بزرگوار. عملکرد و شیوه قضاوت قضات محترم دادگاههای مطبوعات، دشمن شاد کن شده است. اعلام هشدار میکنیم از وضعیتی که در آن رسانه نتواند حق و حقوق قانونی خود یا مطالبات عمومی را پیگیری کند و بشکلی مکرر تضعیف شود.
قانون برای احقاق حق تصویب شده و حق بر اساس شرع استخراج میشود. متاسفانه بنظر میرسد که در برخی موارد، قانون دارد به سمت ظاهر گرایی پیش میرود. آیا این همان وضعیتی نیست که ما از غربیها ایراد میگیریم؟ ما بنا بر وظیفه و بعنوان برادر کوچکتر شما، در خصوص این آسیب هشدار میدهیم.
تاکنون که لطف داشتید و صدایمان را شنیدید (از الطاف سابق شما ممنونیم). اما اگر در خصوص این موضوع شنیده نشویم، به والله مستقیما از مقام عظمای ولایت( مقام معظم رهبری) استمداد طلبی میکنیم. کل مجموعه خبری شعار سال و پایگاههای خبری تابعه، اگر لازم باشد، جلوی درب بیت حضرت آقا و بعنوان سربازان کوچک ایشان در فضای تبیین و گام دوم انقلاب، بست مینشینیم. صدها بار بدی و تندی و حاشیه دیدیم و صدایمان در نیامد و وظیفه خودمان را در ادامه مسیر آنهم بشکل صبورانه تشخیص دادیم. اما دادگاههای مطبوعات گویا از حد گذری میکنند جناب قاضی القضات. قصد تضعیف، تخریب و زیر سوال بردن هیچ کسی را نداریم، معترض بر رویه کلی کار هستیم.
پنج سال بدون کمترین کمک مالی رسمی و غیر رسمی دولت و حاکمیت، برای این نظام مقدس سربازی و جان فشانی کردیم. پنج سالی که خیلیها میزدند و میبردند، سینه سپر کرده ایم و در مقابل مخالفان نظام مقدس اسلامی جنگیدیم و حق ستانی نمودیم. حسب وظیفه و نقشی که پذیرفته ایم، برایمان اهمیت نداشت حتی کسی نگفت، خسته نباشید. به درست یا غلط، از انجام وظایف سپرده شده به ما در مقام رسانه، احساس سربلندی می کنیم.
درست کار کردیم و حرفهای و منصفانه. دست جلوی دوست و دشمن دراز نکردیم و اوضاع را مدیریت نمودیم. ما مورد ظلم مستقیم تشکیلات تحت امر شما واقع شده ایم آقای قاضی القضات. استمداد مستقیم و بشکل کاملا همگانی میطلبیم و انتظار رسیدگی فوری داریم. بشکل کاملا مشخص وضعیت اثبات رکن معنوی در دادگاههای مطبوعات عادلانه نیست.
برخی از افراد یاد گرفته اند که با کثیر الشاکی کردن یک پرونده بازپرسها را تحت تاثیر قرار دهند (مثلا خودش شکایت میکند، شرکت شکایت میکند، چند رهگذر اطراف خیابان را هم اگر بتوانند میآورند تا شکایت کنند و بازپرسها را بعنوان پرونده کثیرالشاکی تحت تاثیر قرار میدهند). شکایت با موضوع افترا، توهین و نشر اکاذیب در فضای مجازی ممکن است مصداق و همه گیری بالا داشته باشد، اما متاسفانه شده است بهانهای برای خفه کردن صدای رسانههای توسعه گرا و ارزشی در کشور. کمترین توجه و حساسیتی به موضوع هم توسط بازپرسها و دادگاههای مطبوعات به این انحراف از مسیر، نمیشود.
نوع نگاه و جرم انگاری احتمالی برای رسانهها جهت بازنشر اخبار از منابع رسمی، نیازمند تجدد نظر در روندها و احکام صادره است. ویژه بینی میخواهد. اگر خبری از منبعی رسمی بازنشر شود، چرا رسانه بازنشر کننده، باید معادل منبع اول مورد عتاب و خطاب قرار گیرد؟ این ظلم است آقای قاضی. جناب اژهای، متاسفانه برخی از اصحاب زر و زور، پا را از این فراتر گذاشته اند و بشکل گزینشی شکایت میکنند و دادگاه کمترین توجهی نمیکند. بر علیه فارس، تسنیم، میزان، مشرق و دیگر رسانههای معظمی همانند آنها، محافظه کاری نموده و میترسند شکایت کنند و بشکل گزینشی رسانه رده پائینتر و مستقل را هدف قرار میدهند. آیا سوء نیت آشکار یا ضعف قانون را در این گونه پروندهها ملاحظه نمیکنید؟
در بعضی از مواقع که از حقوق اساسی حرف بزنیم (نص صریح قانون اساسی)، توسط برخی معلوم الحال ها ، تهدید غیرمستقیم میشویم، از پیگیری حقوق عمومی و مباحث مرتبط با فساد و فساد ستیزی حرف بزنیم، تهدید غیر مستقیم شده یا با طرح شکایت، موضوع فساد را منحرف میکنند. فساد بخش خصوصی را پیگیری کنیم، داستان سازی میکنند.
اگر کشور رسانه و دلسوز در فضای مطبوعات نیاز ندارد، بگویید تخته کنیم و برویم. اگر کشور رسانه میخواهد، شفاف میگوییم که حمایت قانونی میخواهیم. شفاف و واضح میگوییم که در دادگاه مطبوعات جمهوری اسلامی ایران، به ما ظلم شده و فریاد رس میخواهیم.
قصد فراهم کردن خوراک برای رسانههای بیگانه و معاندین نظام را هم نداشته و نداریم و روزانه هم با آنها سرشاخ بوده و هستیم و خواهیم بود. روندها و رویههای حقوقی و قضایی را هم تا حدی با شاگردی در محضر اساتیدی، چون شما یاد گرفته ایم، موضوع فراتر از یک شکایت و یک پرونده و یک رسانه است.

آقای وزیر ارشاد، برای حمایت از مطبوعات کجا تشریف دارید؟ چکار مهمتر و موثرتری در وزارت شما میتواند وجود داشته باشد که در سایه انجام آن، حمایت از رسانهها به فراموشی سپرده شده است؟ چرا به داد رسانهها نمیرسید؟ رسانه و خبرنگار و مطبوعات، بدون جیره و مواجب، دارند برای این مملکت زحمت میکشند و کار میکنند، چرا خاموشید، چرا صدایتان در نمیآید؟ ما از حقوق شرعی که از ما بر گردن شماست نمیگذریم. اگر حتی در این دنیا هم نتوانیم کاری جلو ببریم در آن دنیا از کلیه مدیرانی که در این حوزه مکلف بودند و انجام وظیفه نکردند، نمیگذریم.
معاون مطبوعاتی شما سابقه کار رسانهای دارد، اقوام درجه اول ایشان رسانهای هستند. به حمد خدا صاحب فکر و اندیشه است و هیات علمی. انجمن علمی تاسیس کرده اند و .... پس کجاست حمایت از رسانه؟
با این شیوه فعالیتی رو به تخریب ، شاید سزاوار باشد که باور کنیم از دیدگاه شما و مدیران ارشد تابعه وزارت ارشاد، کشور گفتمان سازی نمیخواهد؟ گام دوم انقلاب تبیین نیاز ندارد؟ حضرت آقا (مقام عظمای ولایت)، در خصوص تبیین و وظیفه رسانه هیچ تاکیدی نداشتند؟ آتش به اختیار برای فساد ستیزی اصلا به گوشتان نخورده؟ تمدن سازی اسلامی هیچ معنایی نمیتواند داشته باشد؟ مقابله با هجمه دائمی دشمن فقط توسط دوستان دولتی قرار است انجام شود؟ هدایت و تفسیر مسائل برای افکار عمومی و تقویت باورها هیچ اهمیتی نمیتواند داشته باشد؟ و ... به والله در حق خودتان، وزارت ارشاد و مملکت مرتکب ظلم شده اید.
آقای وزیر، توان دستگاههای نظارتی و قضایی برای مقابله با فساد در شرایط حاضر کشور کافی نیست. فساد سرطان است، به هیچ کس رحم نمیکند. نفوذ با اندکی کم توجهی به وقوع میپیوندد. یکی از ارکان مقابلهای و ممانعت کننده، رسانههای کشور هستند. آیا باور ندارید که با کنار نهادن رسانه، فساد عمیقتر خواهد شد؟
ما در دولت روحانی سینه سپر کردیم و در خط مقدم جنگیدیم. نه به تهدید توجه کردیم و نه تطمیع. از دل همین وزارت ارشاد تحت مدیریت فعلی شما تماس میگرفتند و در دولت قبل، تهدید میکردند. برای اصول جنگیدیم و برای منافع ملی. در دولت جدید پا به پای دولت آمدیم، اما سبد جلو نگذاشتیم و سهم خواهی نکردیم. یکی از همکاران این مجموعه از طرف جناب رئیس جمهور مورد تائید و پیشنهاد برای وزارت بر یکی از وزارتخانهها بود، اما هیچ حمایت خارج از چارچوبی از دوستانمان هم نکردیم و امانت دار بودیم. حال میبینیم که در دولت ارزشی، دارند سر بچه ارزشیها را بواسطه برخی اهمالها و کم کاریها (با تاکید بر حوزه تحت مدیریت حضرتعالی و کم توجهی به تصویب قوانین حمایتی از رسانهها و خبرنگاران)، میبرند؟ وا اسفا، با خودمان چه کار داریم میکنیم. برادر ارزشی عزیز، قانون مطبوعات با قید فوریت نیاز به اصلاح با رویکرد حمایت از رسانهها دارد. با هیچ بهانهای مسئله را مشمول زمان نکنید. با قید فوریت دستور راه اندازی کارگروهها را قبل از عید نوروز بدهید. علاوه بر قانون مطبوعات، سایر قوانین حمایتی از رسانه و خبرنگار و آزادی بیان و فسادستیزی توسط رسانه ها، نیازمند بازنگری هستند.
به صراحت عرض میکنیم که رئیس جمهور چنین سبک مدیریتی را برای هدایت امورات فرهنگی کشور مدنظر خود قرار نداده بود. چرا در مقابل قلع و قمع رسانههای ارزشی کشور ساکت نشسته اید؟ کم توجهی شما به فوریت اصلاح قانون، ما را قربانی باندهای زر و زور میکند. قانون مطبوعات و الزامات حمایتی از آنها مشکل دارد. با حجم تغییرات و تحولات جاری و آینده بسیار پیچیده در پیش، قانون مطبوعات فعلی بدرد دوره قاجار و دوره رضا پهلوی هم نمیخورد. انتظار میرود که نهیب بزنید، دست بالا ببرید. آقای وزیر، ما بعنوان رسانه مدعی توسعه گرایی، مستقل بودگی و مستند نویس، مورد ظلم قرار گرفته ایم. ما بعنوان رسانهای ارزشی و همگرا با گام دوم انقلاب، از ظلم آشکار شکایت میکنیم. شنیدید و دست بالا زدید، که به کشور خودتان و خودمان خدمت کردید. نشنیدید یا نخواستید بشنوید، به خدایتان برای جزای دنیوی و اخروی واگذار میکنیم. ایام به کام آقای وزیر. تا عید ۲۰ روز دیگر باقی است و آرزوی تعطیلاتی خوب برایتان داریم.

عزیزان مجلسی، انتظار چندانی از شما نداریم، اما متاسفانه دستمان زیر سنگ شماست. بنظر میرسد که چنان درگیر حاشیهها شده اید که انسان یاد عبارات هشدار آمیز امیر المومنین میافتد و چاه هم برای گریه کردن و سبک شدنش کم است. شاید هشدار دادن به شما عزیزان بنا بر دلایل خاص (شما بخوانید مشغله بالای نمایندگان محترم)، چندان دردی را دوا نکند. اما وظیفه شرعی داریم که امر به معروف کنیم.
نمایندگان محترم، وضع قانون مطبوعات کشور و قوانین حمایتی از رسانهها و خبرنگاران، به هیچ وجه خوب نیست. وضع مطبوعات و رسانههای کشور بشدت نامساعد است. این حجم آسیب و ناتوانی و ضعف، عواقب امنیتی برای کشور به بار میآورد.
این کشور مفت به اینجا نرسیده است. یک قلم، بالغ بر ۳۰۰ هزار شهید داده، سالهای سال درد کشیده است. هشت سال جنگ تحمیلی اول را تحمل کرده و ده سال جنگ تحریمی دوم را. انقلابی را داراست که هدفش صرفا استعمارستیزی و استثمار زدایی نیست. انقلابی را داراست که هدف تمدنی دارد. ما نیازمند سرمایه گذاری بالا در حوزه رسانه هستیم. تمدن با حرف و شعار بدست نمیآید. تمدن آستین بالازدن میخواهد و زحمت کشیدن. تمدن سازی و حرکت بینانسلی، با سکوت در برابر فساد و مفسد، حاصل و حادث نمیشود. بهتر از ما میدانید و ما درس پس میدهیم، اما تاکید میکنیم که وضعیت رسانههای کشور بشدت بد است.
ما میدان دار میدان جنگی هستیم که بجز دستور فرمانده، هیچ عاملی ما را به عقب نمیکشد. یا فتح میکنیم و انجام وظیفه در برابر رهبر، یا خودمان را برای کشورمان فدا میسازیم (فدایی کشور و دین)، مثل مابقی ۳۰۰ هزار نفری که جان دادند تا ما بمانیم. خون ما هم از آنها رنگینتر نیست. جانمان هم برایمان شیرینتر از جان بسیاری از بزرگان درگذشته در راه وطن و دین، نمیباشد. ما برای خودمان نمیگوییم و نمیخواهیم. صدای ما در برابر شما، صدای تعهد است نه صدای اعتراض و خودخواهی و نفع طلبی.
یک کلام و بشکل خلاصه عرض نموده و بعنوان وظیفه و دین شرعی از شما مطالبه میکنیم. قانون مطبوعات و سایر قوانین حمایتی از رسانه، خبرنگار و آزادی بیان (بعنوان حقوق اساسی) با قید فوریت، نیازمند بازنگری و تصویب است.
بابت تمامی تظلم طلبیها، مطالبه گری ها، هشدارها، گلایه مندیهای صورت گرفته و درخواستها، پوزش طلبیده و عذرخواهیم. کما فی السابق در خدمت منافع ملی و دینی و ارزشی مان بوده و هستیم. اما خدمت رسانی موثرتر از طرف خادمان کوچک شما، نیازمند توجه و عنایات بیشتر، شما عزیزان است.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال
سلام
طرح صیانت ارتباطی با حمایت از رسانه ندارد. کانون احتمالی طرح صیانت روی فضای مجازی است. بحث ما بر حمایت قضایی از رسانه ها قرار دارد
خوب ، توی این شرایط وظیفه کیه؟ وظیفه رسانه اس. رسانه محدود تحت فشار می تونه تبیین کنه.
به همین دلیل می گم که بذارید یک سال بگذره ، خوب متوجه می شن خودشون
ولی هنوز امید داریم که اصلاحاتی انجام بشه