سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید / سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید
تامین کسری بودجه به سبک آقای همتی و فرزین: چگونه از جیب مردم نوسان گیری کنیم + النگو فروشی بانک مرکزی
شوک ارزی ، یارانه زدایی و مثلا واقعی کردن قیمت ها ( گران سازی )، آنهم در اقتصاد دولتی فشل و کشوری با ۸۰ درصد جمعیت دارای درآمد ثابت؟ وقتی رسایی می گوید که همتی نباید استیضاح شود بلکه باید محاکمه گردد ، حق دارد. این شیوه مدیریت بر اقتصاد کلان نیست ، جنایت برعلیه حقوق شهروندان ایرانی و حتی فاجعه ای بینانسلی است. فرزین بانک مرکزی هم بنوعی شده است دلال فروش سکه و نوسان گیر از طلا. آقای پزشکیان در نوعی مبهم گویی مدعی است که این تصمیم، تنها تصمیم همتی نبوده و توافق جلسه سران قواست؟ مگر در کشور قاعده علمی وجود ندارد که هر فردی بدون پاسخگویی و بنوعی اعمال سلیقه ، اقدام به تصویب هرچیزی کند؟ اگر مصوبه جلسه سران قوا هم باشد، هر سه عزیز بزرگوار یعنی دکتر پزشکیان ، دکتر قالیباف و حجت الاسلام محسنی اژه ای باید پاسخگو به مصوبه خود باشند. تکرار نسخه های ناکارامد بانک جهانی و سیاست تعدیل آنهم با 13 بار آزمون و خطا در کشور، رمقی برای مردم نگذاشته است. بنظر می رسد که تداوم اوضاع با این خط فرمان باعث شود که بقول یکی از نمایندگان مجلس، بانک مرکزی النگو فروشی هم بکند. اف بر دانش نداشته و برخی بی شرف بازی ها به اسم زرنگ بازی.
شعارسال: همه این داستان زشت افزایش قیمت دلار، النگو فروشی بانک مرکزی، یارانه زدایی، واقعی سازی نرخ خدمات و کالاهای تولیدی دولت و غیره، از چیزی بنام کسری بودجه دولت نشات میگیرد. کسری که مسبب اصلی ان فربگی زیاده از حد دولت و حقوق دادن به چهار میلیون کارمند از یکطرف و کم توجهی به شیوه تخصیص و مصرف، بودجه شرکتهای دولتی است. در واقع کسری بودجه از درون خود دولت و عملکرد نادرستش بیرون میآید و هر سال تکرار میشود. تجارب موجود نشان میدهد که دولتها با مشاهده کسری، دست به انتحار و خودنابودگری میزنند. راهکارهایی نظیر چاپ پول بدون پشتوانه، اوراق فروشی با سود بالا، دستکاری در قیمت ارز، النگو فروشی بانک مرکزی، استقراض از بانک مرکزی، افزایش ناعادلانه و احمقانه مالیات ستانی بر قاعده سلیقه گرایی جماعت ممیز مالیاتی، تولید بدهی معئق شده به سازمانهای کم وجودی، چون تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی، حذف یا کاهش یارانه از کالاهای اساسی، افزایش قیمت پایه کالا و خدمات دولتی، دسنکاری دفعی و نامتعارف در قیمت حاملهای انرژی، از این گونه اقدامات است.
روشهایی که ممکن است در کوتاه مدت، درمان دردی خاص باشد. اما در میان و بلند مدت، بر دردهای جامعه اضافه کرده و پیامدهای وحشتناکی را بر سه حوزه اقتصادی-اجتماعی-امنیتی کشور، تحمیل میکند.
آقایی که در کلیپ زیر در حال مصاحبه هستند، جناب فرزین رئیس بانک مرکزی است (همون فردی که امضاش روی پول هاست). میگه طلا فروختیم به مردم که ارزش پولشون حفظ بشه؟ یعنی عملا خودش میگه ریال نگه ندارید، ارزش داراییتون میاد پایین. غفلت کردیم جناب فرزین. غفلت. باید همون سالهای ۱۳۸۶-۸۷، توی طرح تحقیقاتی که در وزارت تعاون داشتی (با شمس الدین حسینی بعنوان مجری و پیش پرداخت غیرمتعارف ۴۰ درصدی برای طرحهای تحقیقاتی؟!)، بلایی سرت میآوردیم که امروز در این صندلی قرار نمیگرفتی. آدم خانه خراب کن، میفهمی چه جنایتی را داری مرتکب میشوی؟
سیاستهای تعدیل اقتصادی تجویز شده بارها و بارها در این کشور مورد آزمون و خطا قرار گرفت و شکست خورد. ۱۳ بار تجربه تک نرخی کردن و چند نرخی نمودن ارز را داریم، هنوز هم عبرت نمیگیریم؟ حنجره افرادی نظیر فرشاد مومنی، حسین راغفر، مرتضی عزتی، صمصامی مجلس ترکید از بس درباره پیامدهای این شیوه مدیریت و سیاستگذاری گفتند. خجالت بکشید. زندگی با سفره مردم، با اقتصاد خانوار، با سرنوشت نسلهای آینده تاوان دارد که مسلما پشت پایش را خواهید خورد. حق دارد نماینده مجلسی که به شما پیشنهاد النگو فروشی میدهد.