پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۵۵۸
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
خراسان شمالی بنابر اظهار مسئولان،سومین استان سیل خیز کشور است که بر روی کمربند زلزله خیز با توجه به موقعیت توپوگرافی منطقه واقع شده و باید دید میزان خسارات وارده طی ماه گذشته بر اثر بارندگی های سیل آسا و همچنین وقوع زمین لرزه در استان،کاهش یافته است یا با افزایش روبرو بوده است.
شعارسال:همچنین به منظور امداد رسانی و خدمات رسانی بحث تخصیص بالگرد به استان نیز طی سال های گذشته وجود داشته است.

امسال روند بازندگی های سیل آسا طی ماه گذشته در شهرستان های استان وجود داشته که طی اظهار نظر مسئولان اداره کل هواشناسی استان،این میزان طی 10 سال گذشته بی سابقه بوده است.

طی همین بارندگی ها،جاری شدن سیلاب و رواناب علاوه خسارت جانی میزان خسارت های مالی در شهرستان های استان قابل توجه بوده به طوریکه بیش ترین میزان این خسارت ها در شهرستان راز و جرگلان با تخریب 50 واحد مسکونی و همچنین تخریب مزارع کشاورزی همراه بوده و در شهرستان مانه و سملقان نیز موجب فوت 3 نفر در محور چمن بید به جنگل گلستان گردید.

مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی در گفتگو با تابناک خراسان شمالی نیاز اداره کل هواشناسی استان را به تجهیز سیستم های پیش بینی به خصوص تهیه رادار هواشناسی برای این مرکز را ضروری دانسته و درباره اهمیت وجود این سیستم می گوید:در رسانه ها وقتی اعلام می شود خراسان شمالی سومین استان سیل خیز کشور است،باید امکانات لازم برای این پیشگیری از حوادث جبران ناپذیر و به حداقل رساندن این حوادث نیز پیش بینی شود.

وی ادامه داد:در ماه های گذشته روند بارندگی ها به صورتی بوده که در برخی از مواقع سامانه بارشی که وارد استان شده در مناطق شمال کشور فعالیت نداشته و به محض ورود به استان جبهه هوا تقویت شده و باعث شروع بارندگی شده است.

جلالی افزود:تشخیص این سامانه ها با توجه به نحوه شکل گیری و به منظور اطلاع رسانی دقیق نیاز به تجهیزات لازم منجمله رادار هواشناسی دارد که متاسفانه علارغم پیگیری های متعدد تاکنون محقق نشده است.

وی خاطرنشان کرد:برای خرید این رادار نیازمند 12 میلیارد تومان اعتبار هستیم که متاسفانه تاکنون محقق نشده است.

موسی الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد،مانه و سملقان،گرمه و جاجرم،راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص پیگیری موضوع خرید رادار هواشناسی و همچنین احداث مرکز تحقیقات به مکاتبات خود با وزیر راه و شهرسازی اشاره داشته و عدم پاسخگویی مسئول مربوطه را در این مورد،انتقاد قرار داده و بر پیگیری این موضوع تاکید می کند.

اما در آن طرف دیگر قضیه موضوع زلزله خیز بودن استان و قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله است که طی روزهای گذشته،این حادثه در اسفراین به وقوع پیوست به طوریکه شدت آن در بجنورد نیز احساس شد.حال با توجه به اینکه این استان در این موقعیت قرار گرفته و با یادآوری زلزله سال 75 در بجنورد باید دید چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

طی سال های گذشته مسئولان استانی وعده های متعددی در خصوص پیگیری احداث مرکز لرزه نگاری داده اند،به طوری که پیش بینی شده بود این مرکز در آینده نزدیک در استان اجرایی شود.

حالا قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد،مانه و سملقان،گرمه و جاجرم،راز و جرگلان در مجلس طی روزهای گذشته در گفتگو با خبرنگار فارس،با اشاره به اینکه خراسان شمالی از معدود استان هایی دانسته که فاقد مرکز لرزه نگاری است.

وی ادامه داد:شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی دارای مرکز لرزه نگاری است اما استان خراسان شمالی خود نیازمند احداث این مرکز می باشد.

اما در آخرین مورد در خصوص خدمات رسانی و امداد رسانی با بالگرد نیز طی سال های گذشته برخی از مسئولان و نمایندگان مجلس درباره پیگیری اختصاص یک بالگرد به استان اظهار نظرهای مختلفی داشته و در اغلب موارد بر پیگیری اختصاص آن تاکید کرده اند.

به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در سفر مقام معظم رهبری به استان،15 میلیارد ریال اعتبار در خصوص احداث آشیانه برای بالگرد اختصاص یافته و امید می رود با تکمیل احداث آن بتوانیم،یک بالگرد برای استان دریافت کنیم.

حال باید دیده این سه وعده داده شده مسئولان استانی و نمایندگان مردم در مجلس که سالیان طولانی در حد تیترهای خبری گنجانده شده به کجا رسیده و این وعده های چه زمانی جامه عمل خواهد پوشاند.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری تابناک، تاریخ انتشار: 15 شهریور 1394، کدخبر: ۸۹۸۸۵، www.tabnakkhozestan.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین