پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۵۴۶۳
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۳
کمیسیون ماده (۱۰۰) قانون شهرداری از جمله نهاد‌های خاص و شبه قضایی است که برای جلوگیری از تخلفات ساختمانی به وجود آمده است.
شعارسال: امروزه شهرنشینی سبک غالب زندگی در بیشتر کشورهاست. اداره شهر با همه پیچیدگی هایش به اداره و سازمان‌هایی نیاز دارد که در نهادی به اسم شهرداری متمرکز شده است.

شهر‌ها از گذشته تابع قوانین بوده، ولی قانون مربوط به شهرداری‌ها در ایران درسال ۱۳۳۴ تصویب شده و البته اصلاحاتی نیز تا سال ۱۳۹۲ داشته و در نهایت قانون فعلی در ۱۱۹ ماده در اختیار شهرداری است.

یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین مواد این قانون ماده ۱۰۰ و یکی از پر رفت و آمد‌ترین کمیسیون‌های شهرداری کمیسیون مربوط به این ماده است که محدوده فعالیتش با هشت تبصره مفصل مشخص شده است.

مطابق ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، مالکین املاک و اراضی که قصد انجام عملیات ساختمانی یا هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی در محدوده شهر یا حریم آن را دارند باید قبل از انجام هر عملیاتی از شهرداری پروانه اخذ کنند. در غیر این صورت شهرداری می‌تواند از ساخت و ساز ساختمان‌های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه بوسیله مأمورین خود اعم از آنکه ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد جلوگیری نماید.

هدف اصلی کمیسیون ماده صد جلوگیری از ایجاد ساختمان‌های بدون مجوز یا مشکل دار در محدوده شهری است.
 
 
 
تخلفات ساختمانی قابل بررسی در کمیسیون ماده ۱۰۰


تخلفات ساختمانی که در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری وتبصره‌های آن هستند شامل:

بنای فاقد پروانه، تخلف اضافه بنا در منطقه مسکونی و تجاری، عدم احداث پارکینگ.

تجاوز به معابر و عدم رعایت اصول فنی، تخلف مهندس ناظر، احداث ساختمان مغایر با کاربری، تخلف تراکم ساختمانی، عدم استحکام بنا و

احداث بنا خلاف ضابطه به صورت پیشروی طولی می‌باشد.

بر اساس تبصرۀ ۱۰ ماده ۱۰۰ در مورد آرای صادره از کمیسیون مادۀ ۱۰۰ قانون شهرداری، هرگاه مالک یا قائم‌مقام او از تاریخ ابلاغ رأی ظرف مدت ده روز به آن رأی اعتراض کنند، مرجع رسیدگی به این اعتراض کمیسیون دیگر مادۀ ۱۰۰ خواهد بود که اعضای آن غیر از افرادی هستند که در صدور رأی قبلی شرکت داشتند. رأی این کمیسیون قطعی است.

اعضای کمسیون ماده ۱۰۰ را نمایندگان وزارت کشور، دادگستری، نماینده شورای اسلامی شهر و نماینده شهرداری تشکیل می‌دهند.

در بین این اعضا نماینده شهرداری حق رای ندارد و تنها برای ادای توضیحات در جلسات این کمیسیون حاضر می‌شود.

شعارسال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از نورنیوز، تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰، کدخبر: ۷۴۷۸۳، nournews.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین