پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۴۳۴۶
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۴
فساد در شهرداری تهران به فساد در دوره‌های گوناگون شهرداری تهران مربوط شده و تنها مربوط به یک دوره حاص نظیر قالیباف و املاک نجومی و پروزه یاس و غیره نمی شود. موضوعی که از دوره کرباسچی طرح مسئله شده و سال هاست که ادامه دارد. فساد در این سازمان به‌گونه‌ای است که در سال ۱۳۹۹، معاون وقت شهردار تاکید نمود که ضرورت دارد بودجه‌ای نیز برای رو کردن فساد در شهرداری تهران اختصاص یابد. عضو شورای شهر تهران اعلام کرد که: «فساد آزار دهنده‌ترین و مشمئز کننده‌ترین صفتی است که در مواجهه با شهرداری تهران، شهروندان را آزار می‌دهد». فساد در شهرداری تهران همچنین از علل ایجاد کمیتهٔ شفافیت شورای شهر بوده‌ است. لازم به توضیح است که راهکارهای ارایه شده برای مقابله با فساددر شهرداری ، عموما راهکارهای اداری و ساختاری و تشکیلاتی بوده که منجر به کاهش فساد در سطوح خرد و ممانعت از سلیقه محوری کارکنان و گلوگاه سازی می شود و فسادهای کلان شهرداری بدلیل لابی محور بودن و تصمیم گیری های خاص در سطوح مدیریتی کلان، پنهان مانده و تنها با تغییر دوره ای مدیران با گرایشات سیاسی مختلف، رو می شوند. افشاگری هایی که عموما رویکرد جنجالی داشته و به راحتی هم فراموش می گردند و اراده ای هم برای پیگیری حقوقی آنها وجود ندارد. موضوعی که ضرورت دارد دادستانی و شخص رئیس قوه قضائیه ،همچنین کمیسیون های تخصصی مجلس حداقل درباره شهرداری های کلانشهرها، از خود حساسیت نشان دهند.

شعار سال: در سال‌های پس از انقلاب پژوهش‌های متعددی در زمینه شناسایی و مقابله با فساد اداری در ایران انجام شده که برخی از آنها در شهرداری تهران صورت گرفته است. اکثر قریب به اتفاق این پژوهش‌ها مبتنی بر روش کمی بوده و به بررسی عوامل در قالب دانش موجود و به‌ویژه شاخص‌های نه چندان بومی مبتنی بر علل شناسایی شده در پژوهش‌های خارجی پرداخته‌اند. ‌مطالعه پیش‌رو متنی فشرده و تلخیص یافته از گزارش تفصیلی «طرح تدوین سند راهبردی مقابله با فساد در شهرداری تهران» است که اخیرا به سفارش اداره کل ارزیابی عملکرد و بهبود مدیریت شهرداری و در پاسخ به خلاء پژوهشی موجود و با هدف شناسایی فرآیندهای محتمل فساد و ارائه سند راهبردی مبارزه با آن، انجام شده است. این مطالعه توسط یک تیم با ترتیب حجت‌اله شریفی (مجری طرح)، زهرا توحیدی (مدیر پروژه)، زهرا ناجیان اصل (تیم مطالعاتی)، سید علی اصغر هاشمی (تیم مطالعاتی) و امیرحسین چیت‌ساززاده (تیم مطالعاتی) انجام شده است.

در این پژوهش در گام اول اسناد فرادست مرتبط، شامل ۲۸ سند شامل قانون، آیین‌نامه، بخشنامه، برنامه، طرح، دستورالعمل و سیاست‌های کلی ابلاغی مرتبط با ارتقای سطح سلامت اداری و پیشگیری و مقابله با فساد مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه محتوای اسناد مورد نظر را در پنج بخش شامل تعاریف، چشم‌اندازها و اهداف، احصاء راهبردها و رویکردها و سیاست‌ها، مصادیق تعیین شده پیرامون تخلفات اداری و انضباطی و در نهایت شرح تشویق‌ها و تنبیهات اداری و انضباطی دسته بندی کرده است. علاوه بر این، دسته‌بندی سیاست‌های مبازره با فساد در همین اسناد، دسته‌بندی و طبقه‌بندی شد. در ادامه به منظور شناخت فرآیند‌های محمل فساد در شهرداری تهران از تکنیک‌های روش پژوهش کیفی و روش «تحلیل مضمون» بهره برده شده است. همچنین به منظور جمع‌آوری داده‌ها، از تکنیک «مصاحبه عمیق» استفاده شده است. روش نمونه‌گیری نیز روش «هدفمند» بوده که بدین منظور ۲۸ نفر از متخصصان، مدیران ارشدِ بخش‌های مختلف سازمان، اعضای شورای شهر و پیمانکاران یا سایر افراد طرف قرارداد با شهرداری به عنوان نمونه انتخاب شده‌اند. معیار انتخاب این افراد «روایی ملاکی» بوده است و بررسی تا زمان اشباع داده‌ها ادامه یافت.

فرایندهای محمل فساد و راهبردهای متناظر:
با وجود آنکه هدف اصلی پژوهش مورد نظر شناسایی فرایندهای مستعد فساد در شهرداری تهران بوده است، اما از یک سو مطالعات اسناد فرادست، بررسی پژوهش‌های داخلی و تجربه‌های بین‌المللی، به ریشه‌های بنیادی‌تر و علل کلان‌تر فساد اشاره داشته و از سوی دیگر یافته‌های پژوهش، پژوهشگران را به مسائل کلیدی‌تر سازمانی که زمینه‌های اصلی شکل‌گیری فساد در شهرداری تهران بود رهنمون می‌کرد. براساس یافته‌ها این علل در شهرداری تهران عبارتند از: ۱-قوانین و دستورالعمل‌ها ۲-فرهنگ سازمانی ۳-ساختار سازمانی ۴-برنامه ریزی ۵- محیط

فرایندهای محمل فساد در شهرداری تهران و راهبردهای متناظر: ۲۰ دریچه فساد در شهرداری تهران

در طبقه‌بندی نهایی فرایندهای محمل فساد و وجوه فساد متناظر با هریک در قالب ۲۵ فرایند، طبقه‌بندی شده است که در جدول شماره یک به مهم‌ترین این فرآیندها اشاره می‌شود. در انتها در راستای هدف نهایی پژوهش مذکور با استفاده از تکنیک استراتژی مساله محور، راهبردها و سیاست‌های متناظر هر فرآیند معین شده است. جدول شماره یک پس از اشاره به ۲۰ فرآیند اولویت‌دار محمل فساد در ستون اول، در ستون دوم راهبردهای مرتبط با مهار فساد در آن و در ستون سوم سیاست‌های اجرایی آن را مورد اشاره قرار داده است.


فرایندهای محمل فساد در شهرداری تهران و راهبردهای متناظر: ۲۰ دریچه فساد در شهرداری تهران

فرایندهای محمل فساد در شهرداری تهران و راهبردهای متناظر: ۲۰ دریچه فساد در شهرداری تهران

فرایندهای محمل فساد در شهرداری تهران و راهبردهای متناظر: ۲۰ دریچه فساد در شهرداری تهران

چنانچه مطالعه جدول شماره یک عیان می‌کند راهبردها و سیاست‌های متناظر با هر فرآیند محمل فساد، در موارد متعددی هم‌پوشانی داشته یا تکرار می‌شوند. به منظور تسهیل در برنامه‌ریزی و ارزیابی، سیاست‌ها و راهبردهای ارائه شده به صورت کلی دسته‌بندی و در جدول شماره دو ارائه شده است.

فرایندهای محمل فساد در شهرداری تهران و راهبردهای متناظر: ۲۰ دریچه فساد در شهرداری تهران

آنچه در این تحقیق ارائه شد، مطالعه با رویکردی مساله ‌محور در حوزه فساد بود که توجه و تمرکز خود را بر کلیدی‌ترین حلقه‌ها و محمل‌های فساد مبذول داشته است. مطالعه فرآیندهای محمل فساد در شهرداری تهران و ارائه راهبردهای کلی جهت مقابله با آن، بی‌تردید گامی مقدماتی و علمی در راستای کنترل فساد در این سازمان بوده است. با این حال برای تحقق این مهم لاجرم باید به پژوهش‌های آتی تکیه داشت. پژوهش‌هایی که برنامه‌های اقدامی و عملیاتی کنترل فساد در هر فرآیند را هموار کرده و با جهت‌دهی به برنامه‌های اقدامی خط مشی حرکت در مسیر کاهش فساد در شهرداری را روشن می‌کند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با اندکی اضافات و تلخیص،برگرفته از دنیای اقتصاد. تاریخ انتشار پنجم اسفند 1398. کد خبر : 3629486 . https://donya-e-eqtesad.com/ سایر منابع شسا مرجع شهرداری. 

اخبار مرتبط
برچسب ها: دریچه های فساد در شهرداری تهران ، فساد در شهرداری تهران ، روزنه های فساد در شهرداری ، مقابله با فساد در شهرداری ، مقابله با فساد سلیقه محور و گلوگاه سازی ، فرایندهای محمل فساد در شهرداری تهران و راهبردهای متناظر ، شناسایی فرآیندهای محتمل فساد و ارائه سند راهبردی مبارزه با آن ، حجت‌اله شریفی طرح مقابله با فساد ، زهرا توحیدی طرح مقابله با فساد ، زهرا ناجیان اصل طرح مقابله با فساد ، فساد در شهرداری ، فسادستیزی در شهرداری ، سید علی اصغر هاشمی طرح مقابله با فساد ، امیرحسین چیت‌ساززاده طرح مقابله با فساد ، ارتقای سطح سلامت اداری و پیشگیری و مقابله با فساد ، زمینه‌های اصلی شکل‌گیری فساد در شهرداری ، فساد در کمیسیون ماده 5 شهرداری و تغییر کاربری ها ، فساد در کمیسیون ماده 100 شهرداری و جرایم تخلفات ، فساد در ترک تشریفات و واگذاری قراردادها ، فساد در برگزاری مناقصات و مزایده ها ، فساد در صدور پروانه شهرداری ، فساد در تهاترها و پروانه سیار و هولوگرم و شرکت کارگزاری ، فساد در انتصابات ، فساد در رسیدگی به صورت وضعیت پروزه ها ، فساد در بودجه بندی شهرداری ، فساد در ثبت و بهره برداری از املاک شهرداری ، فساد در تعریف پروزه های خاص ، فساد در حسابرسی ها در شهرداری ، فساد در قیمتگذاری املاک ، فساد در انعقاد قراردادهای کوچک و متوسط ، فساد در معاملات فاکتوری ، ارتقای شفافیت با دسترسی آزاد به اطلاعات ، فساد فرآیندی و ناشی از خلا قانونی ، فساد پنهان مدیریتی در شهرداری ، مقابله سیستماتیک با فساد شهرداری ، فسادستیزی جنجالی یا فسادستیزی حقوقی و دارای خروجی ، تاریخچه فساد در شهرداری تهران ، آمار فساد تک تک شهرداران تهران
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین