تولید بدون افغانها:
براساس آخرین آمارهای غیررسمی، حدود ۷ میلیون مهاجر افغانستانی در ایران حضور دارند که با لغو برگههای سرشماری مهاجرین، بیش از چهار میلیون نفر از آنها غیرقانونی هستند.بررسیها نشان میدهد، عمده نیروی کار مهاجر افغانستانی در بخشهای ساختمانی، کشاورزی و مشاغل سخت حضور داشتهاند؛ حوزههایی که با کمترین دستمزد، مزایا و بیشترین کارکرد تعریف شده است. صاحبان کسب و کار اغلب به علت پرداخت حقوق کمتر و عدم پرداخت بیمه به سراغ کارگران افغانستانی میروند. یکی از سازنده های فعال در بازار مسکن مدعی است که ، میانگین حقوق کارگران افغانستانی روزانه حدود ۷۰۰ هزار تومان است. این حقوق در نیروهای ایرانی به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (گاهاً تا یک میلیون و ۵۰۰) هزار تومان میرسد. زمانی که حقوق کارگران افزایش یابد در مجموع هزینهکرد سرمایهگذار افزایش مییابد؛ همین موضوع باعث میشود قیمت تمامشده مسکن صعودی شود و به واسطه این صعودی شدن، بازار مسکن نیز در رکود فرو رود.
حاشیهها در صرافی بانک رفاه کارگران:
انتشار خبر ادعای تخلف ۳۵ میلیون یورویی صرافی بانک رفاه کارگران در چند وقت پیش، با حاشیههایی چند همراه بود. گفته میشود که اسماعیل لله گانی تمام تلاش خود را برای حذف خبر و تحت فشار قرار دادن این رسانه از طریق برخی نهادها انجام داده و در نهایت با طرح شکایت در دادگاه به دنبال محکومیت رسانه انتشار دهنده خبر بود. اما اسناد و مدارک تخلف صرافی بانک رفاه در دادگاه صحت گزارش دیده بان ایران و بولتن نیوز را مورد تایید قرار داده و در نهایت دادگاه کیفری ۱ تهران و هیات منصفه رای به برائت دیده بان ایران، داده است. منتظر دریافت و انتشار توضیحات تکمیلی احتمالی از طرف بانک رفاه کارگران یا صرافی این بانک میباشیم.
آشنایی با تشکیلات اقتصادی سازمان بازنشستگی:
آشنایی با هلدینگها و شرکت های تابعه سازمان بازنشستگی می تواند افکار عمومی و نگاه صاحب نظران را بشکلی عمیق تر بر عملکرد و خروجی ها و جریانات انتصابی در آنها متمرکز نموده و فضا را برای ارتقا نوعی نظارت همگانی فراهم سازد. بر این قاعده در ادامه متن ، اقدام به معرفی هلدینگها و شرکتهای تابعه صندوق بازنشستگی کشوری می شود. صندوقی که چند روز پیش شاهد کنار رفتم مهدی مسکنی و جایگزینی وحید محمودی بعنوان مدیر عامل بود.
فیاضی نماینده مجلس:
نماینده مردم نور در مجلس خواستار ورود و پاسخگویی وزیر تعاون درباره خرید برخی شرکتهای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) از سوی شستا شد.مدیرعامل شستا به چه حقی شرکت هایی را از ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خریداری کرده است و حتی ۲.۵ همت نیز پول پرداخت کرده است که محل سوال دارد و آقای میدری باید در این خصوص پاسخگو باشد و رسیدگی کند. لازم به توضیح است که در شرایطی که سازمان تامین اجتماعی قصد خروج از بنگاه داری و ورود به بحث سهامداری را دارد، خرید این شرکت ها آنهم با مبالغ مورد اشاره، چه معنایی می تواند داشته باشد؟
جدیدترین تخلف دولت از بخشنامه مخبر:
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران در حالی روز یکشنبه هفتم مرداد با برگزاری مراسم تنفیذ به شکل رسمی کار خود را به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران آغاز خواهد کرد که همچنان بازار تخلف از دستور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری مبنی بر اجتناب از انتصابها تا زمان تحویل دولت به پزشکیان داغ است و اسناد جدیدی به دست رسانهها رسیده که نشان میدهد دامنه این انتصابها به بانک مرکزی هم کشیده شده است. حدود یک ماه پس از بخشنامه مهم سرپرست ریاست جمهوری به تمامی دستگاههای اجرایی زیرمجموعه دولت، ۱۵ انتصاب در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. بانک مرکزی این ادعاها را رد کرده و معتقد است که تحولات درون بانکی و پیرو قانون جدید بانک مرکزی بوده است. سوال اینجاست که آیا فرزین میداند که نرخ ربا در بازار به صدی هفت و صدی ده رسیده است؟ای خاک بر سر هرچی مسئول بی لیاقت.
حسین راغفر:
توماس پیکتی اقتصاددان فرانسوی است که درباره توزیع ثروت و نابرابری درآمد کتابها و مقالات زیادی نوشته است. کتاب «سرمایه و ایدئولوژی» توماس پیکتی منشأ گفتگوهای بسیاری در محافل علمی و سیاستگذاری در جهان شده است. پیکتی نشان میدهد که توزیع بهشدت نابرابر درآمد به توزیع نابرابر ثروت با شدت بیشتری منجر گردیده و تعداد اندک صاحبان این ثروتها قادر هستند سیاستهای دولتها را در جهت منویات خود به خدمت گیرند و انسداد حاصله در سیاستهای بخش عمومی به رشد فزاینده نابرابریها در جوامع صنعتی منجر میشود و این نابرابریهای فزاینده علت اصلی شکافهای اقتصادی- اجتماعی در این جوامع و افول آنها خواهد شد. ثروت تا حدی متمرکز میشود که دیگر امکان رقابت برای دمکراسی باقی نمیماند، چه برسد به عدالت اجتماعی. به طور خلاصه، کاپیتالیسم به طور خودکار سطوحی از نابرابری را به وجود میآورد که پایدار نیستند. ثروت رو به افزایش یک درصد جامعه فقط یک واقعیت اقتصادی و داستان داراییهای یک فرد، نیست. کاپیتالیسم قرن بیست و یکم مسیری یکسویه به سمت نابرابری است مگر آنکه ما برای متوقف کردنش کاری انجام دهیم. پیکتی به نقش ایدئولوژی در مشروعیتبخشی به رژیم مالکیت و نیز توضیح رژیمهای نابرابری اشاره میکند. او ایدئولوژی را به مجموعهای از اندیشهها و گفتمانهای باورپذیر پیشینی ارجاع میدهد که مشخص میکند جامعه چگونه باید ساختار بگیرد. پیکتی معتقد است که نابرابری نه اقتصادی است و نه فناورانه، ایدئولوژیک و سیاسی است. این نتیجهگیری یکی از مهمترین نتایج کتاب «سرمایه و ایدئولوژی» است که موضع صریح او را نسبت به مواضع مارکسیستها و تأثیر ماتریالیسم تاریخی بهعنوان زیربنای همه تحولات اقتصادی و فناورانه روشن میکند. در چنین شرایطی از بعد اقتصادی نیازمند نظامهای توزیع بجای مقابله با نابرابری بوده و در بعد سیاسی، نیازمند اصلاح ساختها و ساختارهای سیاسی هستیم.
فلاحتپیشه:
حشمتالله فلاحتپیشه نماینده سابق مجلس با انتشار پیامی در ایکس از محرمانه کردن قراردادهای عادی خارجی انتقاد کرد و آن را یکی از روش های کاسبی تحریم دانست.نامبرده در قرارداد خرید اتوبوس های چینی ، تاکید بر اعلام نام ابرشرکت مشاور و شرکت های خرد سهیم و البته واسطه ها دارد. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال از رئیس جمهور، وزیر محترم کشور و سازمان بازرسی کل کشور تقاضا و انتظار دارد که سهم منافع بانک شهر در این مثلا قرارداد را شفاف کنند.
منتشره توسط دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد :
در راستای آشنایی عموم مردم با صورتهای مالی شرکتهای دولتی، دفتر امور شرکتهای دولتی معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصاد کتاب «آشنایی با صورتهای مالی» را منتشر کرد. در این کتاب به تشریح بخشهای مختلف صورتهای مالی براساس استانداردهای حسابداری بخصوص استاندارد شماره ۱ (ارائه صورتهای مالی) و پیوست این استانداردها پرداخته شده است. کتاب «آشنایی با صورتهای مالی» به قلم محمود سحابی تهیه و در ۴۸ صفحه منتشر شده و شامل ۶ بخش با عناوین «صورت وضعیت مالی»، «صورت سود و زیان»، «صورت سود و زیان جامع»، «صورت جریان وجه نقد»، «صورت تغییرات در حقوق مالکانه» و «یادداشتهای توضیحی» و دو پیوست با عناوین «گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی» و «تجزیه و تحلیل صورتهای مالی» است. همکاران رسانهای و سایر متخصصان و فعالان در بحث تحلیلهای اقتصادی میتواند با مطالعه کتاب، آمادگی لازم برای تحلیل منجر به پرسشگری، مطالبه گری، افشاگری و پاسخگو سازی بانک ها، شرکتهای بیمه، شرکتهای بورسی را کسب کنند. انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی در ابتدای سال و برگزاری مجامع شرکتهای گوناگون در ماه چهارم و پنجم، فضای مناسبی برای فعالیت مطالبه گر فراهم میکند. سلام بر بانک شهر، بانک مسکن، شرکت پخش و پالایش، بیمه سرمد، بانک سرمایه، بانک آینده و سایر دوستان.
اثر سندهیل مولاینیتن و الدار شفیر، مترجم امیرحسین میرابوطالبی،خلاصه از رضا عبدی:
یک مدیر با دهها پروژۀ عقبافتاده، یک کارگر ساده با کوهی از بدهی و یک خانم خانهدار که درگیر رژیمگرفتن است چه شباهتی با هم دارند؟ این افراد همه دچار کمبود، فقر و کمیابیاند. یکی زمان کافی ندارد، یکی بیپول است و دیگری نیز کالریهایش را محدود کرده. کمبود، فقر و کمیابی به شکلی اعجابآور ذهن همه را تحت تاثیر قرار میدهد. مولاینیتن و شفیر، متکی به آخرین یافتههای علوم رفتاری و اقتصاد، تبیین میکنند که چطور ابعاد مختلف زندگی ما تحت تأثیر ذهنیت کمبود، فقر و کمیابی است؛ همچنین آنها توضیح میدهند که چطور سازمانها و تک تک افراد میتوانند فقر، کمبود و کمیابی را مهار کنند تا به موفقیت و رضایت بیشتری دست یابند (جمله کلیدی در ابتدای این بخش به چشم میخورد: «خطا اجتنابناپذیر است، اما میتوان جلوی سانحه را گرفت». رهنمودها شامل سه فصل «بهبود زندگی فقرا»، «مدیریت کمیابی در سازمانها» و «کمیابی در زندگی روزمره» است). یکی از اصطلاحات جالب کتاب، تونل است. به این معنی که فرد دچار کمیابی، همیشه مجبور است روی یک بعد از زندگی خود تمرکز کند. مثلا فرد فقیر تنها باید به فکر ادای قرض و پرداخت قسطهای وامش باشد و گاهی برای پرداخت یک وام، وام دیگری بگیرد. فرد کمبرخوردار با هر چیزی که میخرد در ذهنش حساب میکند از خرید چه چیزهای دیگری محروم شده است. مولاینیتن و شفیر این مسیر اجباری تک بعدی را به یک تونل تشبیه کردهاند. ورود به تونل البته مزیتی نیز دارد: تمام تمرکز فرد تنها به یکجا و یک مسیر معطوف میشود؛ اما محرومیت از ابعاد دیگر و عقبماندگی در سایر عرصههای زندگی، ضرر جبرانناپذیری به فرد خواهد زد. در این حالت فرد فرایند غفلت را تجربه میکند. او توانایی درک درست شرایط را از دست میدهد، گاهی هزینهها را بزرگتر از آنچه هست برآورد میکند و زیانهای بلندمدت و گاهی دائمی به خود میزند. فرد مجبور میشود برای جلوگیری از فروپاشی و شکست قطعی، منافع آنی را بر منافع آتی ترجیح دهد و فرصتهای برگشتناپذیر را از کف بدهد.
ستاداجرایی یا ابرکارتل اقتصادی ایران؟!
ستاد اجرایی فرمان امام، یکی از بزرگترین مجموعههای اقتصادی ایران است که نه در فهرست شرکتهای خصوصی جا میشود و نه زیرمجموعه نهادهای دولتی. بعد از تشر مقام معظم رهبری به وزیر نفت درخصوص استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی ، توجه و تمرکز افکار عمومی به قابلیت ها و داشته های اقتصادی ستاداجرایی فرمان امام جلب شد. ستادی که در شرایط حاضر بی شباهت به ابرکارتل اقتصادی در کشور نیست.
همبنیانگذار و رییس هیات مدیره دیجیکالا نوشت: متاسفانه عصر امروز مسعود طباطبایی، مدیرعامل دیجیکالا علیرغم توضیحات و تلاشهای صورت گرفته در این چند روز برای رفع سو تفاهمهای اخیر، با حکم دادسرای امنیت بازداشت شد.
بازهم ایرلاین هایی که نیازمند افشاگری هستند ،ما حاضریم شما چطور؟
روزنامه شرق با انعکاس گزارشی با عنوان تحریم داخلی صنعت هوایی اقدام به انعکاس مظلوم نماییهای برخی از شرکتهای هواپیمایی را نمود. وزارت راه و شهرسازی هم پاسخی بدان گزارش داد که عینا در ادامه متن اورده شده است. ما میگوییم این دو را بی خیال، اگر ایرلاینها واقعا حق دارند آیا حاضرند با کارشناسان ما وارد مناظره تلویزیونی شوند؟ ما میخواهیم با مردم در خصوص بنزین ۶۰۰ تومانی، پرداخت هزار تا دو هزار دلاری حقوق خلبان و پرداخت حقوق ناچیز به خدمه پرواز، تاخیرهای چندین ماهه و چندین ساله در پرداخت عوارض فرودگاهی، استفاده از ناوگان ۱۵ سال به بالا، متوسط ساعت صندلی -پرواز ۳۰ دلاری در دنیا (هرچند این اصطلاح غلط است)، زد و بندهای چارتری که بعضا ریشه اش در خود ایرلاین میتواند باشد و سه موضوع مهم دیگر که حتما خود دوستان ایرلاین دار بهتر از ما میدانند در مورد چیست، میخواهیم صحبت و تبادل نظر کنیم. دوستان حاضر به حضور هستند؟
توضیح جهانی ثروت:
تازهترین آمار توزیع جهانی کل ثروت نشان میدهد که مجموع ثروت جهان به ۴۵۰ تریلیون دلار رسیده است. کشورهایی که بیشترین ثروت را دارند، ایالات متحده، چین، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه و هند هستند. در واقع، این هفت کشور مجموعاً ۶۹ درصد از ثروت جهان را در اختیار دارند. ایران با دو تریلیون دلار ثروت جایگاه زیر بیست را در بین کشورهای جهان دارد.
شتر گاو پلنگ ها در اقتصاد:
مدیر کل دیوان محاسبات، گفت: تعداد شرکتهای شبه دولتی که از نظر ماهیت دولتی نیستند، اما تحت کنترل دولت هستند و دولت در عزل و نصبها و راهبریها ورود دارد به ۲ هزار و ۱۱۶ مورد میرسد. نهادهایی که می توانند انواع انحرافات را در اقتصاد سبب شوند. از پرداخت بی ظابطه حقوق گرفته تا پولشویی و فرار مالیاتی و افزایش کسری بودجه .
یلدای آلوده و تعطیل:
شب یلدا یکی از سنت های قدیمی و کهن ایران زمین است که هر ساله همزمان با آخرین شب از فصل پاییز خانواده با کنار هم قرار گرفتن آن را جشن می گیرند. مردم در شب یلدا معمولاً انواع آجیل و رایجتر از همه هندوانه را مهیا و دور هم صرف میکنند.
شمس الدین فرزادی پور ،مدیرعامل هما:
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: واگذاری شرکت هواپیمایی ایران ایر باید روند مناسب خود را طی کند و هنوز قطعیتی در این زمینه وجود ندارد.
زندگی کارافرینان:
حسین اوزِر" ۷۴ ساله در حال افتتاح یک رستوران استیک هاوس و ماهی تازه در مرکز لندن است. این میلونر فاش ساخته که زمانی فقیر بود بدان معنا که مجبور شد تنها با یک کاسه سوپ در روز زنده بماند و رویاهای او برای افتتاح یک رستوران نیز دقیقا به همین خاطر بود.
شورای رقابت :
شورای رقابت به موجب ماده (۶۲) قانون اجرای سیاستهای کلّی اصل (۴۴) قانون اساسی، "تنها مرجع" رسیدگی به رویه های ضدرقابتی است و مطابق ماده (۴۳) قانون مزبور تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی بخشهای عمومی، دولتی، تعاونی و خصوصی مشمول اختیارات شورای رقابت هستند و جهت رسیدگی و برخورد با رفتارهای ضدرقابتی، قانونگذار ابزارهای متنوعی را برای شورای رقابت در نظر گرفته است.
حمله هکری به یکی از صرافی های بزرگ ایران؛
برخی کاربران شبکههای اجتماعی، اطلاعات و مستندات بیش از ۵ هزار کاربر آبان تتر را منتشر کرده اند. ادعا میشود که این صرافی مورد حمله هکری قرار گرفته است. روابط عمومی آبانتتر ضمن تکذیب خبر، در جوابیهای نوشت: از آنجا که آبان تتر یکی از سه صرافی بزرگ ایران است، منطقی به نظر میرسد که بخشی از شمارههای تلفن همراه آن لیست، با لیست کاربران آبان تتر مشترک بوده باشد.
نماینده مجلس :
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: به نظر میرسد، هنوز حساب و کتاب دقیقی بر صندوق ذخیره فرهنگیان حاکم نیست. ما نیز گلایهمندیم و به وزیر آموزش و پرورش نیز در این خصوص نکاتی را یادآوری کردهایم و اینطور که به نظر میرسد، صندوق نتوانسته انتظار فرهنگیان را برآورده کند.