پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۲۹۷۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۶
در میان اطرافیان خود تا کنون شنیده ایم که فردی به ناگاه به بیماری مهلکی دچار شده است که تا کنون از آن بی خبر بوده است. بیماری های خاموش اینگونه بدون هیچ علامت و نشانه ای ظاهر شده و دیر تشخیص داده می شوند.

شعار سال: بیماری های خاموش به آن دسته از بیماری ها یا اختلالاتی گفته می شود که هیچ نشانه و علامت بالینی ای ندارند و یا نشانه ها و علایم آنها بسیار مبهم است و زمانی تشخیص داده می شوند که به میزان زیادی پیشرفت کرده اند.بسیاری از ما افرادی را می شناخته ایم که ظاهرا سالم بوده اند؛ اما ناگهان دچار مرگ یا بیماری ایی خطرناک و مهلک شده اند. این اتفاقات قابل پیشگیری هستند؛ اگر که افراد بدانند بیماری هایی به نام بیماری های خاموش وجود دارند.
در بسیاری از موارد انجام آزمایش و غربالگری تنها راه برای آگاهی از این است که آیا مشکلی وجود دارد یا خیر.

هرچه پزشک زودتر مشکل را تشخیص دهد، روند درمان زودتر آغاز می شود و از شانس بیشتری برای کند کردن پیشرفت بیماری یا درمان آن برخوردار هستید. در ادامه با برخی از بیماری ها که بدون نشانه ای مشخص در بدن گسترش می یابند بیشتر آشنا می شویم.


فشار خون بالا

فشار خون بالا به عنوان یک «قاتل خاموش» شناخته می شود و دلیل خوبی برای این لقب وجود دارد زیرا اغلب این بیماری هیچ نشانه ای ندارد. در صورت عدم درمان، فشار خون بالا می تواند به بیماری قلبی و سکته مغزی منجر شود.

در شرایطی که داروهایی برای درمان وجود دارند، یکی از موثرترین تغییراتی که می تواند برای کاهش فشار خون مد نظر قرار بگیرد دنبال کردن رژیم غذایی دش (DASH) است. این رژیم غذایی شامل میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین بدون چربی و چربی های سالم می شود و از محتوای چربی اشباع، کلسترول و سدیم کم سود می برد.

در شرایطی که دارو می تواند به کاهش فشار خون کمک کند، اما نباید تغییرات سبک زندگی را نیز فراموش کنید.

کلسترول بالا

کلسترول ماده ای است که توسط کبد تولید می شود و از طریق جریان خون به نقاط مختلف منتقل می شود. کلسترول در مواد غذایی، به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی پر چرب نیز یافت می شود.

کلسترول بد (LDL) به شکل گیری پلاک منجر می شود. پلاک رسوباتی را داخل رگ های خونی ایجاد می کند و می تواند موجب سختی و تنگ شدن آنها شود. این شرایط می تواند به بروز حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

کلسترول خوب (HDL) با جمع آوری کلسترول بد از جریان خون آن را به کبد ارسال می کند که در این اندام تجزیه شده و از بین می رود.

در شرایطی که یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی کم ارزش و تحرک بدنی کم می تواند به کلسترول بالا منجر شود، یک پیوند ژنتیکی قوی نیز در این زمینه موثر است. روش درمان به فرد بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر فردی سابقه خانوادگی بیماری قلبی داشته باشد، احتمال تجویز دارو افزون بر تغییر در رژیم غذایی و ورزش به منظور حصول اطمینان از کنترل سطوح کلسترول بیشتر است.

دیابت

دیابت یکی از بیماری های شایع، فوق العاده جدی و البته خاموش در دنیای امروز است. در حقیقت، زمانی ممکن است متوجه مشکل شوید که با یک حمله قلبی، از دست دادن بینایی یا نیاز به قطع پا مواجه شوید. بر همین اساس است که زیر نظر داشتن سطوح قند خون از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

توصیه می شود افرادی که دارای اضافه وزن هستند، آزمایش های بررسی ابتلا به پیش دیابت - وضعیتی که در آن سطوح گلوکز بالاتر از حد عادی هستند، اما نه به اندازه ای بالا که به عنوان دیابت تشخیص داده شود - را از 40 سالگی آغاز کنند.

هر چه زودتر نیاز به تغییر در رژیم غذایی، انجام ورزش و یا استفاده از دارو مشخص شود، از شانس بیشتری برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن ابتلا به دیابت نوع 2 برخوردار خواهید بود.


سرطان ریه

سرطان ریه یکی از مرگبارترین انواع سرطان است و 50 درصد افراد طی یک سال از زمان تشخیص بیماری جان خود را از دست می دهند.

یکی از دلایل مرگبار بودن سرطان ریه این است که نشانه های آن زمانی نمایان می شوند که دیگر گزینه های درمان محدود شده و از کارایی کمتری برخوردار هستند.

افراد سیگاری باید توجه ویژه ای به سرطان ریه داشته باشند و با انجام آزمایش های منظم نسبت به عدم ابتلا به این بیماری اطمینان حاصل کنند.


هپاتیت C

هپاتیت C ویروسی است که کبد را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند به شکل گیری سرطان کبد، سیروز، نارسایی کبد یا حتی مرگ منجر شود. حدود 80 درصد از افراد مبتلا به هپاتیت C در ابتدا هیچ نشانه ای ندارند.

امروزه، گسترش هپاتیت C به واسطه سوزن ها و سرنگ های آلوده که برای مصرف مواد مخدر استفاده می شوند، شایع‌تر از روش های دیگر است.

خوشبختانه در حال حاضر برخی داروهای جدید و بسیار موثر در دسترس هستند که می توانند پیشرفت بیماری را متوقف کرده و حتی نیاز به عمل پیوند کبد را مرتفع سازند.


سرطان روده بزرگ

برای افرادی که مرحله نخست سرطان روده بزرگ در آنها تشخیص داده می شود، نرخ بقای پنج ساله حدود 92 درصد است. در مقام مقایسه، افرادی که مرحله چهار سرطان روده بزرگ - بیماری به اندام های دیگر بدن گسترش می یابد - در آنها تشخیص داده می شود تنها 11 درصد شانس دارند.

با انجام کلونوسکوپی پزشک نه تنها در پی نشانه های سرطان است، بلکه اگر پولیپ - توموری غیر طبیعی که می تواند به سرطان منجر شود - داشته باشید، پزشک می تواند آن را از بین ببرد.

در شرایطی که دستورالعمل کلی بر انجام کلونوسکوپی در فواصل زمانی 10 ساله از 50 سالگی به بعد اشاره دارد می توانید با پزشک خود درباره این که چه زمانی آزمایش ها را آغاز کنید، صحبت کنید، به ویژه اگر از سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده برخوردار هستید.


ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)

ویروس پاپیلومای انسانی یک عفونت مقاربتی شایع است که تقریبا تمام افرادی که از نظر روابط جنسی فعال هستند، در برهه ای از زندگی خود به آن مبتلا می شوند. برای بیشتر افراد، این شرایط هیچ نشانه ای ایجاد نمی کند و به خودی خود برطرف می شود.

با این وجود، ویروس پاپیلومای انسانی می تواند تغییراتی در سلول ها را موجب شود که در نهایت به سرطان منجر شود. پیوند بین ویروس پاپیلومای انسانی و سرطان دهانه رحم توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است، اما این ویروس مسئول 95 درصد از سرطان های مقعد، 70 درصد سرطان هایی که دهان را تحت تاثیر قرار می دهند، 65 درصد از سرطان های واژن و 35 درصد از سرطان های آلت تناسلی مردان نیز است.

آزمایش پاپ اسمیر برای تشخیص ویروس پاپیلومای انسانی و نشانه های سرطان دهانه رحم استفاده می شود.


پوکی استخوان

شکستن یک استخوان به واسطه زمین خوردن نخستین نشانه ای است که بسیاری از مردم، به ویژه افراد مسن، را متوجه ابتلا به پوکی استخوان می کند.

افزون بر افزایش سن، پوکی استخوان می تواند به واسطه سیگار کشیدن، مصرف الکل، چاقی، و استفاده بلند مدت از داروهایی خاص، از جمله استروئیدها، شکل بگیرد.

توصیه می شود بانوان آزمایش های تراکم استخوان به منظور شناسایی پوکی استخوان را از سن 65 سالگی آغاز کنند. برای آقایان توصیه هایی استاندارد وجود ندارد، از این رو، با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید.

برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، به میزان کافی کلسیم و ویتامین D مصرف کنید و انجام چند جلسه تمرینات مقاومتی در هفته را فراموش نکنید. انجام تمرینات قدرتی به طور قابل توجهی نرخ کاهش تراکم استخوان را کاهش می دهد.

بیماری عروق کرونر (CAD)

بیماری عروق کرونر (CAD) یک بیماری شایع قلبی ناشی از تجمع پلاک در دیواره شریان ها است. وقتی پلاک زیادی در شریانها جمع می شود می تواند جلوی جریان خون را بگیرد و همین باعث تضعیف عضله شده و در نتیجه منجر به نارسایی قلبی می شود چاقی یا اضافه وزن، سابقه خانوادگی بیماری قلبی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف سیگار و عدم فعالیت بدنی هم باعث بوجود آمدن این بیماری می شونداین بیماری علائم و نشانه مشخصی ندارد ، فقط در زمان حمله قلبی بیماری خود را نشان میدهد پس برای تشخیص باید به پزشک مراجعه کنید.داشتن رژیم غذایی کم سدیم و چربی، اجتناب از سیگار، ورزش منظم و مصرف دارو پس از مشورت با دکتر خود به کاهش خطر ابتلا به CAD و یا سایر بیماریهای قلبی کمک می کند.


بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب یعنی چربی در کبد جمع می شود. دو نوع بیماری کبد چرب وجود د ارد بیماری کبد چرب الکلی و بیماری های کبد چرب غیر الکلی بیماری کبد چرب الکلی همانطور که از نامش مشخص است ، با مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود. علت دقیق بیماری های غیر الکلی، هنوز مشخص نشده است. زمانی که بیش از 10 درصد کبد چربی جمع میشود باعث بوجود آمدن این بیماری می شود.در طول مرحله اولیه، بیماری کبد چرب معمولا هیچ علائم قابل توجه ایجاد نمی کند،چربی که در کبد جمع می تواند باعث التهاب و زخم شود. که باعث بوجود آمدن بیماریهای جدی می شود.

اگر کبد چرب دارید ممکن است درد مبهم در سمت راست بالای شکم داشته باشید همچنین خستگی، کاهش اشتها و احساس بیماری خواهید داشت.عوامل بوجود آمدن این بیماری عبارتست از از کلسترول بالا، چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، آپنه خواب، دیابت نوع 2، مشکل تیروئید , مشکلات غده هیپوفیر.مشکل کبد با آزمایش ساده خون یا سونوگرافی مشخص می شود که سعی کنید در مراحل اولیه این بیماری را درمان کنید.

سرطان پوست

سرطان پوست به آرامی در لایه های بالایی پوست به دلیل تماس بیش از حد با اشعه ماوراء بنفش (UV) ناشی از نور خورشید و یا ابزارهایی که برای برنزه شدن استفاده می شود ,سابقه خانوادگی ، پوست رنگ پریده بوجود می آید ، مردان و افراد بیش از 40 سال سن و بالاتر در معرض خطر این بیماری هستند.معمولا یک توده قرمز بر روی پوست که حتی بعد از چند هفته بهبود نمی یابد اولین نشانه سرطان پوست غیر ملانومی است.اگر شما هر گونه ناهنجاری پوست دارید که پس از چهار هفته درمان نشود دبه پزشک مراجعه کنید. متخصص با یک نمونه برداری سرطانی بودن پوست را تشخیص میدهد از سایل و لامپهای برنزه کننده اجتناب کنید از یک کرم ضد آفتاب استفاده کنید و در ساعتهایی که نور خورشید بیشتر تابش را دارد بیرون نروید و برای معاینه به پزشک بروید .

شاگاس

بیماری شاگاس یا تریپانوزومیازیس، یک بیماری انگلی در سراسر جهان است که 10 میلیون نفر به آن مبتلا هستند در مرحله اولیه این بیماری، معمولا هیچ علائم ندارد و انگل ها در جریان خون در حال گردش هستند.در کمتر از 50 درصد مردم، اولین نشانه های قابل رویت هستند درد ، ورم پلک (اگر انگل از طریق چشم وارد شود)، تب، خستگی، درد بدن، سردرد، غدد متورم ، کاهش اشتها، تهوع، و استفراغ است.

زمانی که بیماری مزمن شود، علائم شامل بیماریهای قلبی و عروقی شدید و مشکلات دستگاه گوارش است که حتی می تواند به مرگ منجر شود.عواملی که خطر ابتلا به بیماری شاگاس را افزایش میدهند شامل زندگی در یک منطقه پرخطر از جمله مناطق روستایی مرکزی امریکا، جنوبی، و مکزیک و از یک فرد آلوده سرایت میکنداگر شما هم این علائم بیماری شاگاس، راداشتید به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده خون میتواند از مرگ نجات یابید

سرطان دهانه رحم

با توجه به سازمان بهداشت جهانی، سرطان گردنه رحم چهارمین علت مرگ و میر زنان در کل جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه است.

این سرطان در سلول های دهانه رحم رخ می دهد، و معمولا در مراحل اولیه عارضه ای بجا نمی گذارد اگر در زمان مناسب تشخیص داده نشود، سرطان به زودی به مثانه، کبد، روده و ریه ها گسترش می یابد. در مراحل بعد، درد لگن و یا خونریزی واژینال بوجود می آید

سرطان دهانه رحم ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، که از طریق تماس جنسی گسترش می یابد ایجاد می شود.

زنانی که سیگار میکشید، شرکای جنسی متعدد، ، اضافه وزن ، استفاده از قرص های ضد بارداری برای یک دوره طولانی و یا با ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) آلوده هستند در معرض خطر بالاتر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.بنابراین اگر علائم خیلی جزیی هم که داشتید به پزشک مراجعه کنید تا غربالگری انجام شود.

ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV-4)

ویروس نقص ایمنی انسان (HIV) در ابتدا هیچ علامتی ندارد. کسانی که آلوده به این ویروس هستند علائم شبه آنفولانزا دو تا چهار هفته بعد بوجود می آید

سرطان پانکراس

همان سرطان لوزالمعده است، یکی از مرگبارترین انواع سرطان، است که هیچ نشانه ای ندارد و فقط در مراحل پیشرفته مشخص می شود. در مرحله پیشرفته، علائمی مانند زردی، درد بالای شکم و کاهش وزن بدون علت دارد.

ترومبوز ورید عمقی (DVT)

با یک لخته خون در ورید عمقی شروع می شود عمدتا در پاها است که نمی تواند حرکت کند . برخی اوقات علائم هشدار دهنده مانند درد، تورم یا احساس گرما در پا که در غیر این صورت هیچ نشانه دیگری ندارد.


بیماری های کلیوی

این بیماری در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و در بیماران دیابتی شایع تر است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت تیتر شهر، تاریخ 29 فروردین 97، کد مطلب: 38576: www.titreshahr.com


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
0
0
مطالب خوبی بود این بیماری ها علایم خاصی ندارن میتونن کشنده باشن م.ق71
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین