پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۶۲۷۵
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۲
بارندگی های اخیر در شمال، غرب و مرکز کرمان در حالی موجب خوشحالی و نشاط مردم در شمال استان شده که در جنوب هنوز باران بر زمین نباریده و مردم در انتظار پایان خشکسالی هستند.

شعار سال: طی هفته جاری مردم کرمان بعد از گذشت یک سال شاهد بارش باران در اکثر شهرستان های بزرگترین استان کشور بودند، بارندگی برای کرمانی ها آنقدر نشاط آور بود که آن ها را به کوهستان ها و جنگل های اطراف شهر کرمان کشاند.

تعداد بازدید : 22


میزان بارندگی ها در برخی از شهرستان های استان کرمان از جمله رفسنجان، راور، انار و جیرفت، بم و شهرهای شرق کرمان به حدی بود که از مجموع بارش های سال آبی گذشته بیشتر گزارش شده است.

زمین های کشاورزی مردم کرمان که طی سال گذشته با تانکر آبیاری می شد و یا به دلیل بی آبی در آستانه خشک شدن بود حالا طراوت تازه ای به خود گرفته و مردم بزرگترین استان کشور حالا امید بیشتری دارند که خشکسالی مطلق در استان کرمان که در سال گذشته روی داد پایان یابد.


محمد امینایی محقق حوزه آب در استان کرمان می گوید: کرمان طبق آماری که مسئولان استان اعلام کرده اند طی سال آبی گذشته جزو سه استان کم آب کشور قرار گرفت و بارندگی نسبت به سال قبل ۷۰ درصد کاهش یافت.

جنوب کرمان تا دی ماه باران نخواهد داشت

وی تصریح کرد: استان کرمان ۲۰ سال گذشته را با خشکسالی دست و پنجه نرم کرده و اقلیم استان کرمان دست خوش رویدادهای ناخوشایندی چون افزایش فصول گرم سال، کاهش رطوبت، افزایش حداقل دما در فصول مختلف شده است و به دلیل عدم بارندگی و همچنین سدسازی های متعدد روان آب های موجود در استان کرمان عملا از دست رفته اند که نمونه بارز این اتفاق را می توانیم در تالاب جازموریان ببینیم که به کلی خشک شده است.

امینایی افزود: با وجود بارندگی های اخیر با توجه به خشک شدن زمین و از دست رفتن رطوبت هنوز آب به تالاب جازموریان نرسیده است و این تالاب یک بیابان بی آب و علف است.

وی بیان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته از سوی مراجع علمی تغییرات اقلیمی در استان کرمان نمود بیشتری نسبت به استانهای کشور داشته و عملا روی سبک زندگی مردم بومی منطقه تاثیر گذاشته است که نمونه آن بروز طوفان های شن و ریزگردها به صورت متناوب در شرق استان کرمان است و برای سه روز آینده هم پیش بینی هواشناسی بروز طوفان شن در این مناطق است.

افزایش بارندگی در کرمان

این استاد دانشگاه گفت:خوشبختانه در دو ماه ابتدایی سال آبی جاری شاهد افزایش بارندگی نسبت به سال قبل هستیم اما این افزایش دقیقا مطابق نُرم بارندگی بلند مدت است و نمی توان انتظار داشت که خشکسالی به پایان رسیده باشد.

وی گفت: در جنوب استان کرمان علیرغم فعالیت سامانه بارشی همچنان با مشکلات عمده ای در خصوص کمبود آب مواجه هستیم و پیش بینی می شود در سال جاری نیز این روند ادامه خواهد یافت.

رئیس مرکز پیش بینی هواشناسی کرمان نیز اظهارداشت: خوشبختانه در هفته جاری شاهد روند مطلوب بارندگی بودیم بطوریکه در برخی از شهرهایی که سال گذشته بارندگی روی نداده بود شاهد بارش های قابل توجه بودیم.

حمیده حبیبی گفت: میزان بارندگی در شهرستان های شمالی و غرب استان مطلوب بوده است که می توانیم بگوییم به میزان نرمال نزدیک شده است اما تا دی ماه بارندگی در بخش های جنوبی استان کرمان نخواهیم داشت و انتظار داریم بارندگی در سه ماه انتهایی سال در این شهرستان ها روی دهد.

وی گفت: متوسط بارندگی در استان کرمان ۱۷.۷ میلیمتر بوده است و متاسفانه برخی از شهرستانهای جنوبی مانند فهرج، ریگان، شهداد و عنبرآباد از این بارش های محروم مانده اند.

وی ادامه داد: امروز موج بارشی کنونی از استان خارج می شود اما موج بعدی در اواخر ماه جاری مجددا وارد استان می شود.

حبیبی گفت: پیش بینی می کنیم در آذرماه نیز در شمال و غرب استان بارندگی های مطلوبی را خواهیم داشت.

وی گفت: در رابر ۵۸، جیرفت ۲۳.۴، انار ۱۴، سیرجان ۲۶، کرمان ۲۱، لاله زار ۳۱، بافت ۴۳ میلیمتر بارندگی داشته ایم.

کرمان یخ می زند

وی گفت: امروز (پنجشنبه) بارندگیهای پراکنده ای در ارتفاعات مرکزی داریم اما مردم به ویژه کشاورزان باید خود را برای افت شدید دمای هوا آماده کنند بطوریکه دمای هوا به زیر صفر هم خواهد رسید.

وی بیان کرد: افت دمای هوا بعضا تا هفت درجه نیز روی خواهد داد و در شرق استان کرمان به خصوص در فهرج و ریگان شاهد گرد و خاک خواهیم بود.

در حالیکه در سال گذشته میزان آبگیری سدهای استان کرمان به وضعیت بحرانی رسیده بود اما طبق گزارش های اولیه ای که منابع طبیعی جنوب کرمان منتشر کرده است حداقل ۲۵۰ سد کوچک آبگیری شده است که شامل ۱۰ میلیون مترمکعب آب می شود.

طبق این گزارش ۳۰ درصد سدهای کوچک جنوب کرمان آبگیری شده اند.

همچنین گزارش ها از وقوع سیلاب و آبگرفتگی شدید در برخی از شهرهای استان کرمان نیز منتشر شده است که خسارت هایی به خصوص در مناطق روستایی به همراه داشته است.

بررسی خسارت های سیلاب در استان کرمان

مدیر کل مدیریت بحران استان کرمان در این خصوص می گوید: بارندگی های روزهای اخیر موجب تخریب برخی راهها در جنوب کرمان شد همچنین مواردی از تخریب راهها در راور نیز گزارش شد که بیشترین این خسارت ها در فاریاب، اسفندقه، جیرفت و راور و ارزوئیه روی داده است.

سعیدی بیان کرد: خوشبختانه سیلاب هیچ خسارت جانی نداشته است اما تعدادی از خانه های روستایی دچار خسارت شده و ۱۰۰ راس دام نیز تلف شده است.

وی بیان کرد: از مردم می خواهیم با توجه به افزایش بارندگی ها در سال جاری از حضور در مسیل ها جدا خودداری کنند و هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند.


وی همچنین از امداد رسانی به عشایر به خصوص در غرب استان کرمان نیز خبر داد و بیان کرد: اقلام مورد نیاز بین این افراد توزیع شده است.

شهر کرمان نیز که چندین ماه شاهد وقوع بارندگی نبود با بارندگی ۲۱ میلیمتری نشاطی دوباره گرفت و هر چند این بارندگی ها موجب آبگرفتگی شدید برخی از معابر شد اما این مشکلات هم اکنون رفع شده است.

معاون عمرانی استاندار کرمان اظهارداشت: بارندگی های روزهای اخیر نتوانسته مشکلات ناشی از خشکسالی سال گذشته را رفع کند و امیدواریم با تداوم وضعیت فعلی زمینه برای عبور از مشکلات فراهم شود.

مردم همچنان در مصرف آب صرفه جویی کنند

سید مصطفی آیت اللهی موسوی با اشاره به سال ها خشکسالی در کرمان بیان کرد: بسیاری از آبخوانهای استان کرمان به کلی خشک شده اند و برای احیای این خسارتها به سالها زمان و بارندگی مطلوب نیاز است به همین دلیل از مسئولان در سطوح ملی درخواست اعتبارات ملی برای مقابله با خشکسالی در کرمان را داریم.

وی تصریح کرد: مدیریت مصرف آب در کرمان یک نیاز عمومی و جدی است که حتی در فصل سرد سال هم باید توسط مردم اجرا شود.

وی گفت: متاسفانه ۱۱ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کناره چاه های مجاز در حال برداشت آب از دشت های استان کرمان هستند و همین امر وضعیت را بحرانی کرده است که باید با کمک مردم و مسئولان این مشکل مدیریت شود.

وی با اشاره به عدم بارندگی در جنوب و شرق کرمان گفت: این مناطق دقیقا بحرانی ترین مناطق استان کرمان برای تامین آب هستند و امیدواریم در ماه های باقیمانده امسال این کمبود جبران شود.

وی در خصوص خسارت های سیلاب اخیر نیز گفت: این خسارت ها با اختصاص بودجه به زودی جبران خواهد شد اما در ابتدا باید برآوردهای اولیه از میزان خسارت ها انجام شود.

با وجود سال های خشکسالی مردم کرمان امیدوارند در سال جاری از شدت بی آبی کاسته شود و طبیعت بار دیگر روی خوش را به مردمی نشان دهد که در استانشان یک چهارم باغ های کشور قرار دارد اما کمترین بارندگی را در سال های اخیر شاهد بوده اند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ 10 آبان 97، کد مطلب: 4446472:www.mehrnews.com



اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین