پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۵۵۱۱
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵
تمایل ایران برای تاسیس پایگاه در سوریه و تهدید آمریکا به لغو برجام و قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی در کنار حملات گاه و بیگاه اسرائیل به خاک سوریه موجب شده است تا رویارویی مستقیم ایران و اسرائیل ناگزیر به نظر برسد.

شعار سال: تحولات سوریه که به نفع دولت این کشور در جریان است و همچنین تهدیدهای دولت ترامپ برای لغو برجام و قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی، وضعیت خاورمیانه را بیش از پیش پیچیده کرده است. در این میان «الیوت آبرامز»، عضو ارشد مطالعات خاورمیانه در «شورای روابط خارجی» ایالات متحده، در یادداشتی با عنوان «رویارویی پیش روی اسرائیل و ایران» در وب سایت شورای روابط خارجی، به احتمال درگیری ایران و اسرائیل پرداخته است.

دستیار سابق رییس جمهور و معاون مشاور امنیت ملی در دولت جرج بوش که بر سیاست خاورمیانه ای ایالات متحده نظارت می کرد در این یادداشت نوشته است:

در ایالات متحده بحث ها درباره ایران در چند سال گذشته بیشتر درباره برجام بوده است- توافقی که توسط رییس جمهور اوباما مورد مذاکره قرار گرفت. در خاورمیانه، مسائل فرق می کنند.

علت آن است که وقتی ما بحث می کردیم، ایران عمل می کرد. و اسرائیل عکس العمل نشان می داد. اسرائیل در پنج سال گذشته صدها بار اماکنی را در سوریه هدف قرار داده است و زمانی که ببیند ایران تلاش می کند تا تجهیزات پیشرفته را به حزب الله در لبنان منتقل کند، بمباران می کند.ماه گذشته اسرائیل مرکز مطالعات و تحقیقات علمی در مصیاف، در مرکز سوریه را بمباران کرد، یک سایت نظامی که گفته می شد در آن سلاح های شیمیایی و بمب های نقطه زن تولید می شدند.

اکنون گزارش هایی وجود دارد (از جمله یادداشت الکس فیشمن، تحلیل گر نظامی برجسته اسرائیل، در روزنامه یدیعوت آحرونوت) که ایران برای ساخت یک پایگاه هوایی در نزدیکی دمشق برنامه ریزی کرده است، جایی که سپاه پاسداران می تواند حضور و عملیات هایش را مدیریت کند. و این که ایران و دولت اسد درباره یک اسکله اختصاصی در بندر طرطوس در حال گفتگو هستند. و این که ایران در واقع می تواند یک لشگر در سوریه مستقر کند.

چنین تحولاتی برای اسرائیل غیرقابل قبول خواهد بود و آن ها این پیام را به روسیه و ایالات متحده انتقال داده اند. وزیر دفاع روسیه به زودی به اسرائیل خواهد رفت، پس از آن که وزیر دفاع اسرائیل از واشنگتن دیدار کند.

تلاش های پیشین اسرائیل برای متوقف کردن ایران از سوی پوتین (در جریان چهار دیدار نتانیاهو از مسکو در یک سال گذشته) ناکام بوده اند و به نظر می رسد اسرائیل باید خودش به تنهایی اقدام کند- تا زمانی که سیاست مورد بحث در دولت ترامپ درباره ایران به راه هایی منجر شود که گسترش مداوم حضور و نفوذ نظامی ایران در خاورمیانه را متوقف کند.

هنوز باید منتظر ماند. شایعات می گویند که دولت ترامپ احتمالا سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کند، که می تواند درب را برای مقامات ضدتروریسم جهت مقابله با گسترش آن باز کند.

بحث درباره برجام هرچه که باشد، یک اجماع وسیع تری در دولت وجود دارد که باید با نقش نظامی رو به گسترش ایران در عراق، سوریه، لبنان و دیگر جاهای منطقه مقابله شود.

آمریکایی ها به هر جمع بندی که برسند، اگر ایران واقعا قصد تاسیس یک پایگاه نظامی بزرگ و دائمی در سوریه را داشته باشد که با پایگاه های دائمی دریایی و هوایی و یک نیروی زمینی بزرگ تکمیل می شود- اسرائیل مجبور می شود تصمیم های مهمی بگیرد.

چنین حضوری از سوی ایرانی ها در مدیترانه و در مرز اسرائیل، موازنه قدرت در منطقه و اساسا وضعیت امنیتی اسرائیل را تغییر خواهد داد.

و بر اساس برجامی که مورد موافقت اوباما قرار گرفت، پایان محدودیت ها بر برنامه هسته ای ایران از هشت سال آینده آغاز خواهد شد، ایران ممکن است برنامه موشک های بالستیک قاره پیمایش را تکمیل کرده باشد، و هیچ بازرسی از سایت های نظامی که ممکن است تحقیقات بیشتری درباره سلاح های هسته ای در آن در جریان باشد، انجام نمی شود.

همان طور که سناتور تام کاتون اخیرا گفته است، «اگر ایران امروز یک برنامه هسته ای مخفیانه نداشته باشد، این برای نخستین بار در طول یک نسل خواهد بود».

اسرائیل می تواند از وضعیتی که ایران سلاح هسته ای و پایگاه هایی در سوریه داشته باشد و منطقا ایران می تواند حتی سلاح های هسته ای در سوریه، تنها چند مایل دورتر از مرز اسرائیل، داشته باشد- یک دهه فاصله داشته باشد.

فیشمن، ریش سفید خبرنگاران نظامی اسرائیل، می نویسد که «اگر اقدامات دیپلماتیک اسرائیل بی ثمر بماند، ما [اسرائیل] به سمت درگیری با ایرانی ها پیش می رویم».

این جمع بندی و تحرکات ایران که آن را یک احتمال فزاینده می کند باید توسط مقامات دولت ترامپ که برای یک سیاست جدید درباره حرکت بی وقفه ایران به سمت قدرت در خاورمیانه تامل می کنند، در نظر گرفته شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی پارسینه، تاریخ انتشار 18 مهر 96، کد مطلب: ۳۸۴۷۴۴ ، www.parsine.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین