پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۳۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴
عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) گفت: همه امکانات نظیر سرمایه و خاک مناسب برای حفظ باغستان‌ها و منابع طبیعی در قزوین فراهم است که تنها نیاز به مدیریت دارد.

شعارسال: عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) گفت: همه امکانات نظیر سرمایه و خاک مناسب برای حفظ باغستان‌ها و منابع طبیعی در قزوین فراهم است که تنها نیاز به مدیریت دارد.

 روز درختکاری و هفته منابع طبیعی برای یادآوری این موضوع مهم است که ما اکنون در شرایطی زندگی می‌کنیم که اگر به فضای سبز توجه نداشته باشیم، به حیات و زیست جامعه ضربه بسیار بزرگ و مهلکی وارد خواهد شد.

در گذشته درخت به عنوان یک موجود زنده زینتی به شمار می‌رفت و حتی یک نبات با شکوه برای منظره بود؛ اما امروز درخت‌ها ریشه‌های یک شهر برای تنفس هستند و ضرورت حیات سالم مردم شهر و روستا و حتی کشور ما در سایه آن است که محیط زیست را حفظ کنیم.

به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری ساعتی را به مصاحبه با دکتر محمد مهدی ضرابی عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین که در این حوزه تخصص دارد پرداختیم.

وی اظهار کرد: متاسفانه امروز از نظر فرهنگی در خصوص حفظ منابع طبیعی بسیار ضعیف عمل شده است.

استاد علوم باغبانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) با تصریح بر اینکه پایه‌های فرهنگی حفظ منابع طبیعی ضعیف است، افزود: فرهنگ سازی برای منابع آب و خاک و پوشش گیاهی باید از سنین پایین و در مهد کودک‌ها آغاز شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید ویژگی‌های کاشت درخت، محیط زیست و فواید آب و خاک از ابتدای کار برای کودکان تشریح شود و مهد‌های کودک را به طور طبیعی با فضای محیط زیست آشنا کنیم تا آن‌ها از ابتدا محیط را لمس کنند.

ضرابی با اشاره به اینکه اهمیت گیاه باید برای دانش‌آموزان تشریح شود، تصریح کرد: مدارس باید با فواید درخت آشنا شوند و مزایای وجود درخت برای دانش آموزان نهادینه گردد


*برخی از مسئولین نگاه مثبتی به منابع طبیعی و پوشش گیاهی ندارند

وی با بیان اینکه نباید به درخت فقط نگاه زینتی داشت، گفت: ما روزانه چندین بار از مزایای گیاهان و درختان در چرخه زندگی بهره‌مند می‌شویم بنابراین نباید نگاه نمادین و کلیشه محور به درخت و محیط زیست داشته باشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) بیان کرد: سازمان منابع طبیعی باید مشارکت لازم را جهت آشنایی بیشتر دانشجویان و مدیریت درخت و محیط زیست را فراهم سازد.

این استاد دانشگاه اذعان داشت: مدیریت در حفظ منابع طبیعی، منابع آب و خاک باید در بین ارگان‌ها نهادینه شود؛ به طوری که مدیریت چند درخت به طور خاص به هر دستگاهی که از نیروی مازاد برخوردار است واگذار شود تا بتوانیم به محیط زیست مناسبی دست یابیم.

ضرابی تصریح کرد: حفظ منابع طبیعی می‌تواند از تخریب محیط زیست، فرسایش خاک، حفظ منابع آبی، فرونشست زمین بروز ریزگردها جلوگیری به عمل آورد.

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از مسئولین نگاه مثبتی به منابع طبیعی و پوشش گیاهی ندارند، اذعان داشت: متاسفانه کار حفظ منابع طبیعی در کشور از پایه مشکل دارد و این امور باید از بنیان فرهنگ سازی شود.

استاد علوم باغبانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در خصوص تخریب باغستان‌های اطراف قزوین تشریح کرد: ما ضعف بزرگی برای ارزش گذاری خاک و زمین داریم و هر شخصی برای منافع بیشتر تلاش می‌کند تا زمین کشاورزی برای تجاری شدن و ساخت مسکن و مغازه مورد استفاده قرار گیرد

*فرهنگ سازی‌ها باید از آموزش و پرورش و مهدکودک‌ها شروع شود

این استاد دانشگاه تصریح کرد: باغ‌های سنتی اطراف قزوین با قدمت ۳۰۰ سال نیاز به بازسازی و احیای دوباره دارد تا بتواند صرفه اقتصادی و محیط زیستی داشته باشد.

ضرابی تصریح کرد: همه امکانات نظیر سرمایه و خاک مناسب برای حفظ باغستان‌ها و منابع طبیعی در قزوین فراهم است که تنها نیاز به مدیریت دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) ادامه داد: باید برای باغداران تشریح شود که زمین‌هایی که برای کشاورزی و درختکاری مناسب هستند قابل معامله نیست.

وی اذعان داشت: عدم توجه به منابع طبیعی و محیط زیست نیز کم آبی، نبود پوشش گیاهی، بیابانی شدن و افزایش ریزگردها را در پی خواهد داشت.

این استاد دانشگاه با اشاره به فرونشست زمین‌ها بر اثر حفر چاه‌های بی رویه، گفت: در گذشته با وجود بارش‌های فراوان، هیچگاه سیلاب‌ها خسارتی را وارد نمی‌ساختند چراکه پوشش گیاهی موجب جذب آب و از طرفی سد معبر در مقابل سیلاب‌ها می‌شد.

استاد علوم باغبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه فرهنگ سازی‌ها باید از آموزش و پرورش و مهدکودک‌ها شروع شود، خاطرنشان کرد: وزرای آموزش و پرورش، آموزش عالی، وزارت علوم و فرهنگ و ارشاد باید فواید خاک و منابع طبیعی را برای مردم تشریح کنند تا مردم از ابتدا با این فرهنگ آشنا شوند.

وی در پایان گفت: حفظ منابع طبیعی و توجه به منابع آب و خاک باید جزو سرفصل‌های مهم پایه ابتدایی، راهنمایی و دانشگاهی شود تا بتوانیم با نگاه مثبت مملکت را درست بسازیم.


سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی شاخص ،تاریخ انتشار: 15اسفند 97، کد خبر:185354 www.shakhesnews.com،

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین